Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana cu cresteri de peste un procent si jumatate, in ton cu evolutiile pozitive de pe pietele europene in urma indicatiilor oficialilor Bancii Chinei privind posibilitatea unei relaxari a controlului exercitat asupra cotatiei yuan-ului.

Indicele BET-FI a realizat cea mai mare crestere procentuala, de 4.40%, din componenta sa titlurile SIF2 Moldova si SIF5 Oltenia inregistrand cele mai mari aprecieri, de 5.83%, respectiv 5.30%.

La polul opus, indicii BET-C si BET-NG au avut cele mai reduse cresteri, de 1.70% si 1.82%. Indicele BET a crescut cu 1.99%, din componenta sa doar actiunile Condmag (-1.14%) si Azomures (-0.65%) realizand evolutii negative.

Sectorul energetic a adus astazi cea mai mare contributie la avansul indicilor, prin actiunile OMV Petrom (+2.58%), Transgaz (+1.94%) si Transelectrica (+4%), cresterea indicelui BET-NG fiind insa limitata de scaderea suferita de Rompetrol Rafinare (-1.72%).

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de 30.8 milioane de lei, iar pe sectiunea RASDAQ tranzactiile au totalizat 1.11 milioane de lei.