Indicii bursieri europeni au inregistrat astazi cele mai mari cresteri zilnice din ultimele cinci saptamani, pe fondul speculatiilor ca picajul din ultima perioada a fost nejustificat de mare.

Toti indicii majori europeni au crescut astazi cu peste 2%, iar toti componentii indicelui german DAX au inchis sedinta de astazi pe plus, de remarcat fiind evolutia actiunilor din sectorul producatorilor de materii prime: ThyssenKrupp si Salzgitter au avansat fiecare 4,65%.

Moneda Euro si-a continuat aprecierea fata de dolarul american, dupa ce statul spaniol a vandut obligatiuni in valoare de 6 miliarde EUR, avand oferte totalizand 13 miliarde EUR. Anuntul a scazut temerile investitorilor privind problemele intampinate de statele europene in finantarea datoriilor publice. Actiunile BP Plc au crescut cu 3,66%, dupa ce analistii RBS au crescut recomandarea pentru acestea de hold la buy, considerand ca pretul curent reflecta cel mai pesimist scenariu privind costurile cauzate de scurgerea de petrol din Golful Mexic.