Programul de tranzactionare a instrumentelor financiare derivate tranzactionate la Bursa din Sibiu se va incheia la ora 19:00, incepand de luni 26 iulie, cu exceptia contractului futures pe indicele Dow Jones Industrial Average, cu marja in dolari, (DEDJIA_USD) care se incheie la ora 17:00, se arata intr-un comunicat al Sibex.

Astfel, din 26 iulie, intre orele 9:15 si 9:45 va avea loc presesiunea, iar intre 9:45 si 19:00 - sesiunea de tranzactionare.

Sibex a decis prelungirea programului ca urmare a rezultatelor bune inregistrate pe contractul futures Dow Jones Industrial Average, denominat in lei (DEDJIA_RON), iar masura vizeaza cresterea volumelor si pe alte produse, in conditiile in care investitorii vor putea tranzactiona pe o perioada extinsa de timp.

Bursa din Sibiu a lansat la tranzactionare contractul futures pe aur

Totodata, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu a anuntat lansarea la tranzactionare, incepand tot cu data de 26 iulie, a contractului futures pe aur, denominat in lei avand simbolul SIBGOLD_RON.

Noul instrument va avea scadente de pana la 6 luni, in lunile pare ale anului (februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie). Astfel, pentru fiecare scadenta, prima zi de tranzactionare este cu sase luni inainte de scadenta.

Marimea obiectului contractului este de 10 x cotatia in dolari SUA pentru 1 Gold Troy Ounce, pasul de tranzactionare fiind de 0,10 dolari.

Pretul de lichidare la scadenta a pozitiilor ramase deschise este egal cu cotatie P.M. (post-meridian) de referinta a aurului, comunicata de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadentei. Pozitiile ramase deschise se lichideaza prin decontarea in lei a diferentelor dintre valoare contractului si 10 X cotatia P.M de referinta a aurului comunicata de London Gold Market Fixing Ltd.

Data scadentei este antepenultima zi lucratoare din lunile de scadenta.