Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat saptamana cu scaderi tipice de peste un procent, similare celor inregistrate pe pietele vest-europene, dupa o sesiune in care cresterile din prima jumatate de ora au fost urmate de o tendinta generala descendenta pana la finalul zilei.

Indicele energetic BET-NG a fost principala exceptie, acesta incheind ziua in scadere cu doar 0.11% dupa ce evoluase in teritoriul pozitiv de cateva ori pe parcursul sesiunii de astazi; limitarea declinului sau a fost datorata aprecierii de 6.08% a actiunilor Rompetrol Rafinare, care a compensat efectele scaderilor suferite de titlurile OMV Petrom (-2.11%) si Transelectrica (-1.60%).

Indicele BET-FI a pierdut astazi 2.72% din valoarea de inchidere de ieri, din componenta sa doar titlurile SIF5 Oltenia (-1.40%) si SIF4 Muntenia (-2.33%) inregistrand scaderi mai mici de trei procente. Piata de actiuni a sectiunii BVB a realizat astazi tranzactii in valoare totala de 11.37 de milioane de lei, in timp ce pe piata de obligatiuni s-au tranzactionat titluri de stat in valoare de 22.18 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 455 de mii de lei.