Indicii Bursei de Valori Bucuresti si-au continuat si astazi tendinta de evolutie descendenta, scaderile de aproximativ un procent fiind similare cu cele suferite de indicii vest-europeni inainte de deschiderea pietelor americane. ROTX a fost astazi indicele cu cea mai mare scadere procentuala, acesta coborand cu 1.22% pana la 10233.31 in urma evolutiilor negative inregistrate de actiunile OMV Petrom (-1.81%) si de principalele titluri bancare (Banca Transilvania -2.13%, BRD -0.85%, Erste Group Bank -0.81%).

Aceste evolutii negative si-au pus amprenta si asupra indicelui BET, care a pierdut astazi 1.13% fata de valoarea de la finalul zilei de luni, incheind sesiunea la 5072.95 de puncte. Indicele energetic BET-NG a reusit cea mai redusa scadere a zilei, de doar 0.26%, efectele negative ale scaderii titlurilor OMV Petrom fiind compensate practic integral de cresterea de 3.65% a actiunilor Rompetrol Rafinare.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a crescut astazi usor pana la 7.93 milioane de lei, iar tranzactiile futures au totalizat 476 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 1.05 milioane de lei.