Bursa de la New York a incheiat in crestere sesiunea de marti, piata continuand sa speculeze pe masurile la care Rezerva federala este constransa ca urmare a anuntarii unui indicator dezamagitor privind increderea consumatorilor americani: Dow Jones a castigat 0,43%, iar Nasdaq 0,41%.

Dow Jones urca cu 46,10 puncte pana la la 10.858,14 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, crestea cu 9,82 puncte la 2.379,59 de puncte. Si Standard & Poor's 500 s-a apreciat cu 0,49% (5,54 puncte) incheind sedinta la 1.147,70 de puncte.

Increderea consumatorilor americani a inregistrat cel mai mare declin in ultimele sase luni. Principala temere a acestora o reprezinta puterea de recuperare economica. Datele recente dau un semnal asupra economiei, indicand o rata a somajului de 9,6%, iar accesul la credite este in continuare restrictiv. In aceste conditii economice, increderea in randul consumatorilor continua sa ramana scazuta.

"Aceasta cifra este dezastruoasa... ceea ce inseamna ca Fed va fi fortata la o noua plitica monetara mai putin restrictiva", a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management, citat de AFP.