Aurul s-a ieftinit cu mai mult de 1% marti, pe fondul declinului pietelor bursiere nipone, declansat de agravarea crizei nucleare din Japonia. Situatia i-a determinat pe speculatori sa vanda lingouri pentru a-si acoperi pierderile, in timp ce ETF-urile (Exchange Traded Funds) au scazut la cel mai mic nivel din mai anul trecut, scrie Reuters.

Argintul a scazut in jur de 3%. Platina si paladiul au scazut mai mult de 1%, dupa ce bursa japoneza a avut pierderi uriase marti in urma unor noi explozii la reactoarele nucleare.

Uncia de aur a pierdut 15,66 dolari ajungand la 1,410.99 dolari, dupa ce luni crescuse cu 1% in timp ce autoritatile nipone lupta pentru a preveni o catastrofa nucleara dupa cutremurul de saptamana trecuta si valurile seismice devastatoare si pe fondul tulburarilor politice din intreaga lume araba.

Japoniaa avertizat marti canivelulradioactivitatiia devenitsemnificativ maimarein jurul instalatiilor nucleare afectate de cutremurul devastator din 11 martie, dupadoua noi exploziiladouareactoare.