La Sibex, a treia sedinta a saptamanii a adus oportunitati atat pentru vanzatori cat si pentru cumparatori, cotatiile derivatelor tranzactionate evoluand atat pe crestere cat si pe scadere in functie de simbol si scadenta. Pe segmentul financiar cotatiile au testat ambele directii, iar pentru derivatul pe indicele Dow Jones directia a fost una pe minus. In aceste conditii, la ora 17:30, numarul contractelor incheiate era de 2.500, volum usor mai mic comparativ cu sedinta de marti, si o valoare de 11,5 milioane de lei.

Speculatorii evolutiei pretului DESIF5 pe scadenta iunie au beneficiat de o deschidere mai degraba plata, pentru ca apoi, in prima ora a sesiunii, cotatia sa intre in teritoriu negativ. Dupa ora 11:00, cotatia a intrat pe plus, mentinandu-se pe aceasta directie pana dupa ora 17:00, cand scaderile au reaparut, sub influenta evolutiei bursei americane. Pe un scenariu asemanator au evoluat si derivatele SIF5 cu scadenta septembrie. La ora 17:30, numarul contractelor DESIF5 era de circa 1.500, cea mai mare parte a acestora incheiate pe scadenta iunie in raport cu care se observa o depreciere de 0,36% a cotatiei. Pentru septembrie, DESIF5 pierdea 0,82%, iar pentru scadenta decembrie se inregistra o depreciere de 0,83%.

Pe segmentul indicilor, speculatorii pe vanzare au putut exploata deprecierea DEDJIA_RON pe scadenta iunie, confirmata atat de pretul futures din SUA al indicelui cat si de evolutia din prima ora de la NYSE. Pe Wall-Street, indicele Dow Jones evolua pe minus dupa publicarea unor date economice de catre "Institute for Supply Management's", indicele calculat de institut atigand un nivel mai scazut decat se astepta. Tot in SUA au fost publicate si date din piata muncii, in aprilie inregistrandu-se 179.000 de angajari in sectorul privat, cu exceptia sectorului agricol si a celui guvernamental. Pe piata Sibex, indicele DJIA scadea la ora 17:30 cu 103 puncte pe scadenta iunie. Pe scadenta septembrie, cotatia Dow Jones afisa o depreciere de 114 puncte. La aceeasi ora se inregistrau tranzactii si pe scadenta decembrie 2011, indicele inregistrand un minus de 63 puncte.

Pentru derivatele Fondul Proprietatea jucatorii au estimat scaderea cotatiei pe termen scurt (iunie) pe un volum bun de 254 contracte realizate pana la 17:30. Cotatia DEFPR scadea, la ora mentionata cu 1,51%.

Pe segmentul derivatelor valutare, euro s-a apreciat, in ton cu evolutia din piata cash. Pe piata interbancara, leul a continuat sa piarda teren in fata monedei europene in prima jumatate a zilei, iar BNR a afisat un curs oficial de 4,1127 lei/euro, in crestere cu 0,50 bani comparativ cu sedinta de marti. La Sibex, la ora 17:30 euro castiga 1,83 bani pentru iunie si 0,54 bani pentru septembrie.