Preturile la petrol au avut evolutii neconcludente miercuri intr-o piata care a rasuflat usurata dupa votul de incredere al Parlamentului elen pentru guvernul condus de George Papandreou, dar in asteptarea sfarsitului reuniunii Fed, au declarat analistii citati de AFP.

In dimineata zilei de tranzactionare, un baril de titei brut "light" a pierdut 46 centi coborand la 93,71 de dolari. Un baril de titei Brent din Marea Nordului cu livrare pentru luna august a urcat in schimb cu 31 de centi pana la 111,26 dolari.

Guvernul grec a obtinut in noaptea de marti spre miercuri votul de incredere al Parlamentului, necesar pentru lansarea noului plan de austeritate, cu 155 voturi pentru din 300, conform presedintelui Parlamentului, scrie AFP.

"Un factor care cantareste in mintile oamenilor este teama de faliment a Greciei, deoarece ar duce la cresterea de turbulente pe piata", a declarat Jason Feer, analist Argus Media din Singapore.

Piata petrolului asteapta de asemenea sfarsitul reuniunii Federal Reserve de miercuri, in timp ce mai multi indicatori ai economiei Statelor Unite se anunta sub asteptari.

Marti, pe piata din New York, un baril de titei "light" brut cu livrare in luna iulie, si care a fost ultima zi de tranzactionare, a terminat la 93,40 dolari, in crestere cu 14 centi.

In Londra in schimb, un baril de titei Brent din Marea Nordului cu livrare in august, a cedat 74 de centi, coborand la 110,95 dolari.