Bursa de la New York a inchis sedinta de tranzactionare de miercuri in crestere, sustinuta de sperantele unor noi masuri de sprijinire a economiei din partea Fed si de cresterea economiei din China: Dow Jones a castigat 0,36%, iar Nasdaq 0,54%.

Potrivit cifrelor finale, indicele Dow Jones Industrial Average a castigat 44.73 puncte la 12,491.61 puncte, iar Nasdaq- 15.01 puncte pana la 2,796.92 puncte. Indicele Standard & Poor 500 a crescut cu 0,31% (sau 4.08 puncte), ajungand in final la 1317.72 de puncte.

Indicii au crescut cu peste 1%, dupa ce presedintele Rezervei Federale Ben Bernanke a declarat in fata oficialilor americani ca, "daca este necesar, Fed este gata sa ofere sprijin suplimentar economiei Statelor Unite, a declarat Scott Marcouiller- Wells Fargo Advisors.

"Investitorii se bazeaza pe experienta lor cea mai recenta. Tot ce stiu este ca al doilea val de masuri de sprijinire a economiei a fost bun pentru piata de valori", a spus Scott Marcouiller.

Presedintele bancii centrale americane Federal Reserve, Ben Bernanke, a avertizat miercuri ca intrarea Statelor Unite in incetare de plati va crea "probleme enorme" pentru tara si o "criza majora" la scara mondiala, relateaza AFP.

Daca SUA nu-si vor putea onora obligatiile fata de creantieri, "aceasta va fi o criza majora" care va "trimite unde de soc intregului sistem financiar mondial", a declarat Bernanke, in fata Comisiei pentru servicii financiare a Camerei reprezentantilor.