Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a modificat recomandarea pentru actiunile Google, de la "Cumpara" la "Vinde", dupa decizia motorului de cautare de a prelua producatorul de telefoane Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, potrivit International Business Times. De asemenea, S&P a redus tinta de pret pentru actiunile Google la 500 dolari de la 700 dolari.

Scott Kessler, director de cercetare la S&P, arata ca nu este sigur daca brevetele de inventie ale Motorola vor ajuta Google in procesele legate de dreptul de proprietate intelectuală cu privire la sistemul de operare Android.

In plus, achizitia va afecta cresterea Google precum si marjele de profit si bilantul, avand in vedere ca Motorola a inregistrat pierderi nete de 56 milioane de dolari in al doilea trimestru al anului.

Google a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru a cumpara cu 12,5 miliarde de dolari producatorul de telefoane mobile Motorola Mobility. Aceasta este cea mai mare tranzactie din istoria Google si una care poate schimba raportul de forte pe piata smartphone-urilor. Pana in prezent s-au vandut peste 150 de milioane de telefoane cu Android, iar achizitia va avea un impact important asupra pietei.

Google va detine practic un producator de telefoane mobile care va ajunge sa concureze cu alte companii care vand telefoane ce utilizeaza sistemul de operare Android. Tranzactia va intari pozitia Google in segmentul brevetelor de inventie unde compania statea destul de slab si putea fi usor atacata de concurenta.

Google spune ca achizitia va ajuta mult avansul sistemului de operare Android si adauga ca platforma va ramane una deschisa, iar achizitia nu va schimba strategia pentru Android.

Tranzactia va trebui sa fie aprobata de autoritatile de reglementare si e de asteptat ca intreg procesul sa se incheie la final de 2011 sau inceput de 2012, daca totul decurge bine.