Individul este cea mai importanta prioritate a domeniului sanitar, fie el pacient sau cel care il are in grija. Intr-un astfel de mediu este si normal ca rigorile sa fie multe si foarte solicitante: disciplina, empatia si atentia la detalii sunt doar cateva dintre ele. In conditiile unui domeniu, ca acesta, in care devotamentul fata de munca este subinteles, este normal ca rasplata sa fie una pe masura. Un asemenea context cere, fara nicun dubiu, o ascensiune fara piedici in cariera. Tocmai de aceea, Asociatia Centrul Roman de Initiative sustine dezvoltarea profesionala a femeilor in domeniul sanitar. Echidistanta si egalitatea sanselor sunt perceptele noastre in ceea ce priveste oportunitatile acordate carierei acestora.

PromovareaTa.roFoto: www.promovareata.ro

Femeile din domeniul sanitar au acum propria comunitate online: www.promovareata.ro– un website dezvoltat in al treilea an de desfasurare a proiectului ”O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeste in oameni!

PromovareTa.ro este un site orientat catre dezvoltarea profesionala a femeilor din domeniul sanitar prin incurajarea schimburilor de experienta intre membrii activi. Acesta se adreseaza intregii comunitati medicale, in speranta imbunatatirii actului profesional si legislativ si a construirii unei colectivitati extinse a femeilor din domeniu. Site-ul permite ca utilizatoarele sa impartaseasca informatii si experiente de viata si cariera cu colegele din intreaga tara si din afara granitelor.

Prin intermediul acestei retele online, profesionale si interprofesionale, se ofera acces nelimitat la informatii, cei interesati avand posibilitatea de a-si gestiona propria imagine si de a contribui la imbunatatirea intregului sector sanitar dar si a pietei de munca din Romania.

Avantajul celor care aleg sa devina membri ai comunitătii PromovareaTa.roconsta in faptul ca isi pot completa profilul in mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-si creste propria vizibilitate pe piata de profil, oferind colegilor, prietenilor si angajatorilor o imagine profesionala corecta.

Scopul proiectului ”O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” este de a asigura accesul egal la ocupare si indeosebi la construirea unei cariere profesionale si implicarea in functii de conducere, in vederea crearii unei piete a muncii inclusive, pentru femeile din domeniul sanitar. Stereotipurile si ideile preconcepute nu isi au locul intr-un domeniu in care grija pentru oameni este fundamentala.

www.promovareata.ro