Vineri si sambata, pe 24-25 octombrie, la Atriumul Palas Mall din Iasi are loc targul de cariera, Angajatori de TOP. Evenimentul va reuni 30 de angajatori, 60 de specialisti HR si va gazdui 5 de workshop-uri si conferinte. In cele doua zile sunt asteptati 5 000 de vizitatori care vor avea posibilitatea sa aplice la peste 1200 de oportunitati de cariera.

Angajatori de TOP IasiFoto: Hipo.ro

Cele 1200 de oportunitati de cariera sunt adresate profesionistilor, dar si personelor entry-level si studentilor. In cadrul editiei din aceasta toamna Angajatori de TOP Iasi, 47% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 49% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 3% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.

Ce pot face vizitatorii in cele doua zile Angajatori de TOP Iasi?

Pot aplica pentru cele 1200 de oportunitati de cariera. Le recomandam vizitatorilor sa isi actualizeze CV-ul BarCode pe www.hipo.ro, sa il printeze intr-un exemplar si sa se informeze despre angajatorii pe care ii pot intalni in cadrul evenimentului;

Pot interactiona cu specialisti in recrutare, profesionisti din domeniul lor de interes, reprezentanti ai companiilor, persoane care le pot oferi informatii cu privire la cum poate evolua cariera lor si cum pot obtine jobul dorit;

Pot participa la cele 5 workshop-uri si conferinte. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe www.hipo.ro. Temele abordate de companii in cadrul workshop-urilor si conferintelor sunt de interes pentru cei care sunt in cautarea unui job, oferindu-le informatii cu privire la etapele procesului de selectie si recrutare, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala la care pot aplica;

In cadrul standului CV Clinic vizitatorii evenimentului pot primi recomandari cu privire la modul in care si-au redactat CV-ul: continut, aspect, relevanta in raport cu pozitia la care aplica. Pot afla cum isi pot imbunatati CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor. In plus, celor care vor vizita standul CV Clinic li se va oferi posibilitatea sa parcurga un test vocational care ii va ajuta in orientarea in cariera. Un astfel de test ii va ajuta sa identifice ce ii reprezinta si ce vor face cu placere toata viata, sa descopere aspecte pe care nu le cunosc despre ei insisi, abilitati pe care nu s-au gandit ca le detin si ca pot face parte din povestea lor de cariera.

Cum arata candidatul ideal? Din centralizarea raspunsurilor pe care le-am primit a reiesit ca angajatorii cauta doua seturi de competente: de baza - aplicabile la nivelul tuturor posturilor (abilitatile de comunicare, lucrul in echipa) si specifice - aplicabile la nivel de post (cunostinte tehnice, de programare, cunostinte de limbi straine). Candidatul ideal este cel care intruneste aceste conditii, o persoana care isi doreste provocari si sa invete permanent lucruri noi, care se adapteaza rapid la cerintele clientilor, programul si volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferenta intre a obtine sau nu jobul dorit.

Care sunt joburile pe care companiile doresc sa le acopere prin evenimentul Angajatori de TOP? Foarte multi angajatori au afirmat ca cele mai dificile pozitii de acoperit sunt cele pe tehnologiile Microsoft (C#/asp.net), cele care implica dezvoltarea software si specializari din inginerie, precum si joburile care solicita cunostinte de limbi straine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

In cadrul Angajatori de TOP Iasi din aceasta toamna exista o serie de companii care participa pentru prima data sau au revenit dupa o perioada lunga de timp: ArcelorMittal, Infosys, McDonald's Romania, BCR. Alaturi de acestea, vor fi prezente companii cu importante planuri de recrutare, printre care: SCC Services Romania, Capgemini, Xerox, Unicredit Business Integrated Solutions, Profi Romania, ProCredit Bank, Veo, Amazon Development Center Romania, Thales Systems, I.FUTURE, Fits, Comodo Romania, TRW Airbag Systems, Feel IT Services, Brainspotting, Open Mind Group.

Mai multe detalii despre targul de cariera Angajatori de TOP Iasi pot fi accesate pe www.hipo.ro.

Prezenta la eveniment este gratuita in ambele zile, vineri - 24 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00 si sambata - 25 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Atriumul Palas Mall.