- Participă la sondajul HotNews.ro: La stat sau la privat - ce loc de muncă preferi?
SONDAJ La stat sau la privat - ce loc de muncă preferi?

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
La stat ai salariu mare și loc de munca mult mai sigur. Cum sa zici ca este bine la privat?
Particularul nu iți apreciază în nici un fel munca. Pentru el ești eficient dacă lucrezi mult și bine pentru un salariu cât mai mic.
Nu te poate aprecia patronul deoarece nu are de-a face cu tine, te-a văzut o singura data sau nici atât.
Salariul nu ți-l poate mari întrucât ii scade profitul și se supară ceilalți angajați plecând brusc. Este mult mai rentabil sa renunțe la tine, persoana foarte competenta dar care cere un salariu cu 10% mai mare ca al celorlalți decât sa-și piardă angajații.
În Occident nici nu prea sunt job-uri la stat pentru că ăia au aparatul de stat foarte mic, nu ca în Românica, automat masa mare a oamenilor lucrează în privat.
După aia, cum la stat nu se produce nimic, n-ai cum să negociezi un salariu mare. Nici măcar nu există conceptul de negociere a salariului la stat.
Dacă vrei bani serioși, te duci unde se produc bani, adică la firme. Alea concurează una cu alta, automat sunt interesate să dea salarii mai mari ălora calificați pentru a-i atrage, ca să obțină un avantaj competitiv față de celelalte firme. Acolo faci bani, nu la stat.
Iar despre ăia care o duc bine din job-uri la stat... Până și prim-miniștrii din Occident sunt prost plătiți, primesc nimic față de șefii de bănci sau firme care primesc juma de milion pe an.