„Ăsta e Ceaușescu, you are a damn good actor!”, a exclamat Christopher Smith, regizorul noului serial HBO, Spy/Master, când Claudiu Bleonț a intrat în rolul lui Nicolae Ceaușescu.

Filmul Spy/MasterFoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Spy/Master, o producție Max Originals, a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și, din 19 mai intră, pe HBO și HBO Max.

Povestea creată de Adina Sădeanu și Kirsten Peters este plasată la apogeul Războiului Rece și acoperă o săptămână din viața personajului fictiv Victor Godeanu (Mihai Pacepa), interpretat de Alec Secăreanu (God's Own Country, Ammonite, Happy Valley), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu și cel mai important consilier al acestuia.

Despre rolul lui Nicolae Ceaușescu, Claudiu Bleonț spune că nu și-a imaginat niciodată că-l va intepreta. Cu toate ticurile și bâlbâiala lui, cu tot primitivismul.

Citește integral pe B365.ro un interviu cu actorul al cărui bunic a fost coleg de celulă cu părintele Galeriu, a cărui mamă nu a fost primită la școală pentru că era fată de preot, iar acum îl întruchipează pe cel care simbolizează tot răul comunismului din România: Nicolae Ceașescu.