Groupama Asigurari a anuntat luni numirea lui Dragos Calin in functia de director national de vanzari pentru administrarea retelei de distributie a companiei la nivel national. In varsta de 43 de ani, acesta are o experienta profesionala de 12 ani in domeniul asigurarilor, anterior detinand functia de director comercial in cadrul Generali Asigurari timp de 5 ani.

Din ianuarie 2010, Dragos Calin va coordona activitatea de vanzari si va fi responsabil de implementarea politicii comerciale la nivelul intregii companii, subordonandu-se direct lui Denis Rousset, Director General al Groupama Asigurari.

“Dragos Calin are o experienta considerabila in domeniul asigurarilor, pe partea de vanzari, si se alatura echipei Groupama Asigurari intr-un moment oportun, de consolidare a strategiei de vanzari la nivel national si local. Suntem incantati ca a acceptat provocarea de a conduce o echipa de vanzari puternica, capabila sa faca fata competitiei din aceasta piata”, a declarat Denis Rousset, Director General al Groupama Asigurari.

Dragos Calin, in varsta de 43 de ani, detine o experienta profesionala de 12 ani in domeniul asigurarilor. Anterior, a detinut functia de director comercial in cadrul Generali Asigurari timp de 5 ani, unde a fost raspunzator de dezvoltarea fortei de vanzari si a strategiei de distributie prin canale multiple, de relatia cu brokerii si de activitatea de marketing. Cariera sa in asigurari a debutat in 1997, in cadrul echipei Nederlanden Asigurari de Viata, unde a avut diferite responsabilitati legate de managementul retelei de vanzari a companiei.

De asemenea, a urmat cursuri de specializare in domenii precum managementul vanzarilor, piete de capital si cresterea performantei organizationale. Este absolvent al Facultatii de Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti.

Dragos Calin a fost schimbat din functia de director comercial al Generali Asigurari in luna octombrie din acest an, locul sau fiind luat de catre Stefan Vancek, un slovac in varsta de 42 de ani, care a condus anterior echipele de vanzare ale asiguratorului Generali PPF Holding din Cehia si ale altor doua companii de asigurari din Slovacia.