SIF Muntenia a anuntat ca in data de 13 octombrie a semnat cu Erste Group documentele pentru vanzarea participatiei detinute la Banca Comerciala Romana, se arata intr-un raport remis BVB. Reprezentantii societatii de investitii financiare arata ca in urma vanzarii participatiei la BCR, SIF Muntenia va primi bani si actiuni Erste.

SIF Muntenia va vinde 84,76 milioane de actiuni BCR, din care 51,51 milioane actiuni la un pret de 1,0385 lei/titlu, iar 33,25 milioane actiuni - emise in 2011 in urma incorporarii profitului aferent anului 2010 - la un pret de 0,5 lei/actiune.

Totodata, societatea va primi actiuni Erste Group Bank in schimbul a 324.871.000 actiuni BCR, la o rata de schimb de 127,9583 actiuni BCR pentru o actiune EGB emisa.

Pentru actiunile ramase, SIF Muntenia a incheiat un contract de optiune vanzare/aport, optiune ce poate fi exercitata in anii 2012 si 2013.

Participatia obtinuta de SIF Muntenia la Erste Group va face obiectul unei restrictii la vanzare. Compania poate efectua "acte de dispozitie cu actiunile Erste Group Bank AG in limita a cate unui procent de maxim 25% din pachetul total de actiuni EGB dobandite, atat imediat dupa achizitie, cat si dupa intervale de 6, 12 si 18 luni", se mai spune in raport. Dupa incheierea termenului de 18 luni de la data achizitiei nu mai exista restrictii la vanzare.

In urma acordului incheiat cu grupul austriac, SIF Muntenia renunta la dreptul de a solicita initierea listarii BCR, precum si la orice drepturi speciale cu privire la dividendele aferente participatiei sale in BCR.

Erste Group Bank AG a anuntat pe 14 septembrie incheierea unui acord de principiu cu patru societati de investitii financiare (SIF), actionari minoritari ai Bancii Comerciale Romane (BCR) - SIF Banat Crisana, SIF Transilvania, SIF Munteania si SIF Oltenia - prin care grupul austriac va achizitiona un pachet de 24,12% din actiunile BCR.