Gigantul american Google a anuntat miercuri ca va incepe sa vanda muzica online, intrand astfel in mod direct in rivalitate cu magazinul online iTunes al Apple sau cu Amazon, relateaza AFP.

"Ne bucuram sa anuntam ca veti putea de-acum sa cumparati milioane de cantece" de pe platforma de aplicatii a grupului, Android Market, a anuntat directorul pentru Produse al Google, Paul Joyce, intr-o prezentare la Los Angeles.

El a adaugat ca acest serviciu, Google Music, este disponibil pentru rezidentii din Statele Unite, potrivit Mediafax.

De-acum este posibil sa fie cumparate titluri pe Android Market, iar platforma Google Market va fi dotata in zilele urmatoare cu versiuni pentru telefoanele multifunctionale si tabletele informatice care functioneaza cu sistemul Android, a mai anuntat Google.

"Un acord cu Google pentru vanzarea catalogului nostru este revolutionara la mai multe niveluri", a comentat Robert Wells, presedintele pentru activitati informatice de la Universal Music.

"Ne asteptam ca acest lucru sa reprezinte un flux de venituri important pentru artistii nostri", a adaugat Wells, care a participat alaturi de alti reprezentanti ai industriei muzicale la aceasta conferinta de prezentare a Google, la Los Angeles.