Grupul elvetian Ameropa Holding a semnat o serie de intelegeri cu actionarii majoritari ai Azomures, Eurofert Investments si Azomures Holdings, pentru achizitionarea unei participatii indirecte majoritare la combinatul chimic, se arata intr-o nota transmisa BVB. Eurofert Investments si Azomures Holdings detin impreuna 75,87% din actiunile combinatului Azomures.

Intelegerile au fost incheiate prin intermediul Pelican Fertilizers, o filiala detinuta integral de Ameropa Holding.

Tranzactia este supusa insa unor conditii, printre care autorizarea corespunzatoare a Consiliului Concurentei, se mai arata in nota citata.

La sfarsitul lunii octombrie, traderul elvetian de ingrasaminte si cereale Ameropa a anuntat ca se afla in negocieri avansate pentru preluarea, in mod indirect, a companiei Azomures. Dupa acest moment, actiunile Azomures au inregistrat cresteri importante, de pana la 39,9%, BVB fiind nevoita sa ridice limita maxima de variatie a actiunilor combinatului chimic pana la 40%.

In cazul in care Ameropa va prelua controlul Azomures, grupul elvetian ar putea fi obligat sa lanseze o oferta de preluare, avand in vedere ca va detine peste 33% din actiuni, prag de la care trebuie lansata o astfel de oferta.