Guvernul a decis in sedinta de joi sa modifice prevederile referitoare la tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou, care se acorda de catre Companiile Nationale si regiile cu capital de stat care se autofinanteaza. Astfel, la propunerea unor angajatori si in urma unor discutii cu sindicatele si patronatele, Guvernul a decis sa modifice textul initial al legii, dupa cum urmeaza: "valoarea nominala a unui tichet de masa, de cresa si tichet cadou va putea fi indexata semestrial cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de INS".

Textul anterior al legii prevedea ca valoarea nominala a unui tichet de masa, de cresa si tichet cadou se indexeaza semestrial cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de INS.

Prin aceasta modificare, angajatorii nu vor mai fi obligati sa indexeze semestrial valoarea tichetelor de masa, de cresa si a tichetelor cadou.

Guvernul sustine ca decizia luata joi este in concordanta cu Strategia fiscal-bugetara si cu angajamentul Guvernului privind restrangerea cheltuielilor bugetare.

In sistemul bugetar, potrivit Legii 283/2011, in anul 2012 nu se acorda tichetele de masa, de cresa si tichetele cadou.