Un supermarket Carrefour din China a fost inchis dupa ce a fost acuzat intr-o emisiune a televiziunii nationale ca a inselat clientii asupra pretului si a prospetimii produselor, relateaza AFP.

"Magazinul despre care a vorbit CCTV (televiziunea nationala) este acum inchis si nu stim cand se va redeschide", a precizat un reprezentant al Biroului pentru comert si industrie al orasului Zhengzhou (centru).

"CCTV a relatat ca vindea acelasi tip de carne de pui la doua preturi diferite. Nu am primit plangeri inainte", a adaugat acesta.

Mai multe magazine Carrefour au fost acuzate anul trecut ca si-au indus clientii in eroare afisand false promotii.

In data de 15 martie, cu ocazia "zilei drepturilor consumatorului", televiziunea nationala a aratat cum carnea de pui ieftina era vanduta drept carne de pui crescuti in libertate, de doua ori mai scump.

De asemenea, ziaristii au constatat ca pipotele erau reambalate pentru a schimba data de expirare a carnii.

Scandalurile alimentare, in special vanzarea de produse expirate, sunt curente in China, unde opinia publica este extrem de sensibila la acest subiect.

"Carrefour China s-a mobilizat rapid in urma informatiilor legate de o problema la raionul de carne de pasare dintr-un magazin din Zhengzhou", a declarat un purtator de cuvant al grupului francez, care are peste 200 de supermarketuri in China.