Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

FMI a aprobat cea de-a patra evaluare a acordului cu Romania, deblocand inca 505 milioane euro

Fondul Monetar International a aprobat cea de-a patra evaluare a acordului cu Romania, deblocand inca 505 milioane euro. Aceasta transa ridica suma totala disponibila in caz de necesitate la aproximativ 2 miliarde euro. FMI si Comisia Europeana au revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru Romania in acest an, la 1,5 maximum 2%. Cea mai recenta scrisoare de intentie convenita de Guvern cu Fondul prevede ca Posta Romana va concedia cel putin 600 de angajati pana la sfarsitul lunii si va reduce in continuare numarul oficiilor postale, cu peste 135 unitati. Autoritatile au mai convenit cu FMI că CFR Calatori va inchiria toate spatiile publicitare disponibile, pentru a-si majora in acest an veniturile cu 6%, si va incerca sa gaseasca, impreuna cu Ministerul Finantelor, o schema de reducere a arieratelor cu 300 milioane lei, pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an.

Consiliul Concurentei a demarat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Hewlett-Packard (HP) Romania

Consiliul Concurentei a demarat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al HP Romania. Autoritatea a anuntat ca a efectuat mai multe inspectii inopinate la sediul companiei si la sediile mai multor distribuitori ai acesteia. Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca exista "suspiciuni privind un posibil abuz de pozitie dominanta al societatii HP Romania, manifestat printr-un comportament discriminatoriu in relatia cu unul dintre partenerii sai contractuali. "Acest lucru poate afecta concurenta pe piata comercializarii consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP si a serviciilor conexe", a precizat Chiritoiu. Oficialii HP au declarat pentru HotNews.ro ca ei "coopereaza cu autoritatile din Romania in cadrul investigatiei". Compania a precizat ca investigatia priveste o plangere referitoare "la un contract avand ca obiect consumabile pentru imprimanta". Daca, in cadrul investigatiei, comportamentul anticoncurential al companiei HP Romania va fi confirmat, Consiliul Concurentei poate aplica o amenda de pana la 10% din cifra de afaceri a intreprinderii sanctionate.

Orange s-a angajat sa introduca retele 4G/LTE in toate pietele UE in care activeaza pana in 2015

Orange s-a angajat sa introduca retele 4G/LTE in toate pietele Uniunii Europene in care activeaza pana in 2015. Directorul executiv al France Telecom-Orange, Stéphane Richard, a prezentat 10 angajamente pe termen lung de sprijinire a economiei digitale in Europa, in cadrul unei intalniri la Bruxelles cu comisarul european pentru Agenda Digitala. Orange s-a angajat ca va introduce retele 4G Long Term Evolution, tehnologie ce permite viteze de transfer de date de pana la 100 Mbps, pana in 2015. In Romania, operatorul de telefonie mobila a testat deja aceasta tehnologie inca de la inceputul anului trecut. In primavara anului trecut, conducerea Orange Romania a anuntat ca va investi in operatiunile din piata locala intre 500 si 600 milioane de euro in urmatorii trei ani.

Parteneriat intre Samsung si Colegiul National de Informatica 'Tudor Vianu': Catalog virtual cu note si absente trecute pe tablete

Colegiul National de Informatica 'Tudor Vianu' din Bucuresti a implementat un sistem de catalog virtual. Prin intermediul unei conexiuni la internet wireless si a 41 de tablete aflate permanent in custodia profesorilor, catalogul le da acestora posibilitatea sa treaca notele, absentele si alte mentiuni cu privire la elevi, in timp ce parintii pot accesa toate aceste informatii in timp real, de la orice computer conectat la Internet. Proiectul a fost prezentat miercuri si este in parteneriat cu Samsung. Pe langa functia de catalog, Samsung Galaxy Tab 8.9 serveste si drept suport pentru cursuri, dand posibilitatea conectarii la un proiector sau la boxe pentru a difuza continut multimedia. Pentru a accesa informatiile despre situatia scolara a copiilor, parintii trebuie sa acceseze un cont personal, la care au acces non-stop, de pe orice computer.