Compania elvetiana de ingrasaminte si cereale Ameropa a finalizat procesul de achizitie al producatorului Azomures, relateaza Adevarul.

Detinatorii majoritari ai Azomures SA (reprezentata de Eurofert Investments si Azomures Holdings) si Ameropa Holding (reprezentata de Pelican Fertilizers) s-au inteles cu privire la achizitionarea unei participatii indirecte majoritare in Azomures S.A.

Prin urmare, Pelican Fertilizers va detine 100% din actiunile Eurofert Invesments si 100% din actiunile Azomures Holdings, ajungand astfel sa detina 75,8768% din actiunile Azomures S.A.

Aceasta va face investitii in urmatorii patru ani de aproximativ 200 de milioane de euro in retehnologizarea instalatiilor in scopul de a reduce impactul asupra mediului inconjurator si eficientizarea resurselor energetice in productia de ingrasaminte.

In anul 2010 Combinatul Azomures a inregistrat un profit de 154 de milioane de lei, iar in 2011 profitul net a fost în valoare de 346 milioane de lei. De asemenea, in 2011 combinatul chimic a avut venituri de 1,89 miliarde lei si cheltuieli de 1,48 miliarde lei.

Ameropa, subsidiara in Romania a companiei Ameropa AG Holding Switzerland, este o companie prezenta in 28 de tari si acopera piete precum Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia precum si piete emergente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, vanzand anual in jur de 3 milioane de tone de cereale.