Luna mai aduce noi disponibilizari la Fabrica Electroputere din Craiova. Un numar de 350 de salariati au ramas fara locuri de munca incepand de miercuri, iar concedierile vor continua. Din cauza diminuarii comenzilor, conducerea fabricii este obligata sa reduca o parte din cheltuieli, pentru a face fata concurentei, transmite Radio Romania Actualitati.

Directorul general al Electroputere, Adrian Dumitriu, a declarat ca, in ciuda procesului masiv de restructurare, derulat de-a lungul ultimilor ani, la fabrica din Craiova este, in continuare, nevoie de noi disponibilizari.

"Suntem afectati de ce inseamna criza. In plus, suntem afectati si de o structura de personal excedentara. Avem un concurent de transformatoare de putere in Italia care, cu 350 de persoane, vinde transformatoare de putere de 100 de milioane de euro", a declarat Adrian Dumitriu.

Discutiile dintre actionariat si sindicat nu au fost in masura sa opreasca acest nou val de disponibilizari, ci doar sa reduca la jumatate numarul celor care vor parasi unitatea craioveana. Potrivit liderului de sindicat al Electroputere, Aurel Bojenoiu, persoanele disponibilizate vor primi intre cinci si noua salarii compensatorii, in functie de vechime.

Uzina Electroputere Craiova a fost scoasa la vanzare in anul 2001, fiind preluata in anul 2007 de catre firma saudita Al-Arrab Contracting Company.