Consultantul va decide saptamana viitoare data si modalitatea de listare a companiei Transgaz, a spus Daniel Chitoiu, ministrul economiei. Intrebat daca este acum un moment potrivit pentru aceasta listare, Chitoiu a raspuns ca a "vazut deciziile din afara pentru amanarea listarii unor companii". Procesul de listare a companiei se afla in intarziere. Potrivit scrisorii de intentie catre FMI, Guvernul s-a angajat sa organizeze oferta publica pentru vanzarea unui pachet de 15% din Transgaz până la finele lunii iunie 2012.

"Romania, care s-a angajat in fata FMI sa vanda o participatie de 15% din Transgaz SA, operatorul retelei de gaze naturale, pana la sfarsitul lunii iunie, va amana probabil vanzarea "o scurta perioada de timp", a afirmat premierul Victor Ponta, in luna iunie, in timpul unei intalniri cu ziaristii straini acreditati la Bucuresti.

"Vreau sa-mi exprim sentimentele mele de amaraciune pentru ca atunci cand ne intalnim pentru o reuniunea guvernamentala, alocam 75% din timpul nostru pentru a discuta cum sa ne protejam de atacurile politice. Am progresat foarte mult cu pregatirile in vederea vanzarii actiunilor Transgaz dar probabil nu vom reusi sa o realizam pana la sfarsitul lui iunie", a mai spus atunci Ponta.

Musat&Asociatii acorda consultanta juridica pentru vanzarea secundara a celor 15% din actiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucuresti. In luna ianuarie, Ministerul Economiei a semnat miercuri contractul cu Sindicatul de Intermediere constituit din Raiffeisen Capital& Investment, Wood&Company Financial Services si BT Securities pentru vanzarea pe bursa a unui pachet de 15% din actiunile Transgaz.