Tribunalul Giurgiu a aprobat intrarea in insolventa a companiei Romstrade, detinuta de Nelu Iordache, la cererea firmei Agroindustrial Construct din Iasi, si a numit drept administrator judiciar provizoriu Casa de Insolventa Transilvania, informeaza Mediafax.

Termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor a fost fixat la 25 ianuarie 2013, iar cel pentru comunicarea tabelului preliminar a fost stabilit pentru 15 februarie. Prima sedinta a adunarii creditorilor va avea loc la 21 februarie. Contestatiile la tabelul preliminar pot fi depuse pana la 4 martie iar termenul de definitivare a tabelului creantelor este 20 martie, informeaza Mediafax.

Pe site-ul instantei figureaza mai multe cereri de intrare in insolventa a Romstrade depuse de creditorii companiei.

Tribunalul a aprobat si intrarea in insolventa a unei alte alte companii controlata de Nelu Iordache, Romstrade Logistic Expres (fosta Direct Aero Services), administratorul judiciar provizoriu fiind tot Casa de Insolventa Transilvania. Cererea de intrare in insolventa a firmei specializate in servicii de taxi aerian a fost formulata de DHL International Romania.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat la sfasitul lunii octombrie si inceputul lunii decembrie mai multe contracte incheiate cu Romstrade, invocand printre altele progresul redus al lucrarilor si nerespectarea termenelor asumate de constructor.

Amintim ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Nelu Iordache, administrator al SC ROMSTRADE SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani, toate in forma continuata.

Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, a fost arestat preventiv la 2 decembrie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucuresti.