Guvernul a aprobat un act normativ privind reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu. Potrivit acestuia Ministerul Dezvoltarii va prelua de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) activitatea in domeniul administratiei publice. In urma reorganizarii, ministerul se va numi Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Ministerul va avea trei secretari de stat, desi premierul Victor Ponta spunea ca niciun minister nu va avea mai mult de doi.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va prelua de la Ministerul Administratiei si Internelor activitatea in domeniul administratiei publice, a structurilor si a institutiilor specializate in acest domeniu. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice preia personalul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si personalul Ministerului Administratiei si Internelor aferent activitatilor in domeniul administratiei publice", a precizat Zaharescu.

Acesta a mai spus ca numarul maxim de posturi va fi 757, exclusiv demnitari si posturile aferente cabinetului ministrului si cabinetele secretarilor de stat.