Premierul Victor Ponta a declarat vineri, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca proiectul exploatarii aurifere de la Rosia Montana va trece in portofoliul lui Dan Sova, ministrul proiectelor de infrastructura. Ponta a spus ca proiectul va demara daca vor fi indeplinite trei conditii: respectarea standardelor de mediu, cresterea redeventelor si cresterea participarii statului roman in compania de proiect. "Dan Sova nu trebuie sa se mai ocupe de deszapeziri, de sare si de polei, ci de mari proiecte", a spus Ponta.

Intrebat daca e pentru sau impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana, Ponta a spus: "Nu mi-am modificat pozitia publica si nici cea personala. Sint trei conditii: standardele de mediu, redeventele si participarea statului roman. Cind aceste trei se indeplinesc, poate sa inceapa. Dar deocamdata nu sint indeplinite... Trebuie facuta o negociere, pentru ca altfel o sa avem un proces".

Ponta a adaugat ca negocierea cu investitorul va incepe "imediat", cind proiectul va trece in portofoliul lui Dan Sova, la mari proiecte, "pentru ca e un mare proiect".

"Participarea statului roman ar trebui marita. Nu stiu cit, nu negociez eu asa ceva. Dar prima conditie care trebuie indeplinita e cea de mediu", a mai spus Victor Ponta.

Reamintim ca proiectul de la Rosia Montana este blocat de ani buni, in asteptarea acordului de mediu care sa permita inceperea exploatarii aurului.