Salariile restante de la combinatul Oltchim S.A. Ramnicu Valcea vor fi platite integral joi, 11 aprilie 2013, conform declaratiilor administratorilor judiciari avocatii Gheorghe Piperea (Rominsolv) si Niculae Balan (BDO Business Restructuring), informeaza Ministerul Economiei. Sumele din care vor fi platite salariile provin din Fondul de garantare gestionat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Valcea si constituit in baza Legii 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale. Suma medie de plata pentru fiecare din cei 3.318 angajati ai combinatului este de 6.300 de lei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a spus, miercuri, ca a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au aratat interesate de privatizarea Oltchim si va incepe discutii cu acestea. Ministrul Vosganian a aratat ca, saptamana viitoare, va avea loc intalnirea cu creditorii societatii si va incepe programul de redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea combinatului, fiind in prezent in cautarea unei finantari de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipoteca a unor active ale Oltchim.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie 2013 de Tribunalul Valcea.