Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune ca s-a dovedit ca sectorul economic de stat este generator de coruptie, ''de clientelism, de distorsiunea concurentei, de distrugere patrimoniala si de decredibilizare a perioadei de dupa 1990 in raport cu cea de dinainte''. El a declarat,sambata, intr-o conferinta de presa, ca statul trebuie sa mai pastreze active ale obiectivelor de inte res national, precum cele aflate in zona sistemului de siguranta nationala sau de patrimoniu. ''In rest, trebuie sa privatizam tot si cat mai rapid'', a spus Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

El a adaugat ca ''sectorul economic de stat trebuie viabilizat cat se poate de mult''. ''E greu de presupus ca Portile de Fier sau lacul de la Vidraru sau de la Bicaz ar putea face parte din patrimoniul unei companii private. Tot asa si cele doua reactoare de la Cernavoda sau alte sectoare ale industriei energetice trebuie sa ramana la stat. De asemenea, la stat trebuie sa ramana acele active strategice care, potrivit reglementarilor europene si potrivit criteriilor de securitate, trebuie sa fie in administrarea statului. E vorba de transportul gazelor si electricitatii, Transgaz si Transelectrica, e vorba de nucleul de securitate din domeniul sigurantei nationale, acel minim de dotare pe care orice tara trebuie sa il detina in caz de pericol. Acestea trebuie sa ramana in patrimoniul statului."

In rest, s-a dovedit ca sectorul economic de stat este generator de coruptie, de clientelism, de distorsiunea concurentei, de distrugere patrimoniala si de decredibilizare a perioadei de dupa 1990 in raport cu cea de dinainte de 1990. Sigur, singura modalitate prin care putem sa facem curat prin aceasta zona este sa privatizam, sa fiabilizam si sa dam oamenilor care lucreaza acolo sansa sa isi pastreze locurile de munca'', a incheiat ministrul Economiei.