Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au condamnat, in prima instanta, Euroconstruct Trading 98 la plata de despagubiri urmasilor victimei unui accident rutier produs, din punctul de vedere al judecatorilor, din vina firmei de constructii, careia i-au interzis sa mai participe la licitatii publice, informeaza Mediafax.

Decizia nu este definitiva, societatea Euroconstruct Trading 98 declarand apel. Tribunalul Bucuresti va da o decizie definitiva in acest dosar.

In 27 iunie 2011, in Sectorul 5 al Capitala, a avut loc un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unui motociclst, dupa ce acesta s-a ciocnit cu un autoturism. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit atunci ca, din cauza absentei unui indicator, ambii soferi s-au considerat pe drum cu prioritate si ca eroarea apartinea societatii Euroconstruct Trading 98, care lucra la drumul respectiv.

Procurorii care au investigat cauza au trimis in judecata societatea comerciala, in 8 iulie 2013, iar dosarul a ajuns pe masa magistratilor Judecatoriei Sectorului 5. Judecarea cauzei a inceput in 3 septembrie 2013, iar dupa sapte luni, instanta a pronuntat sentinta in acest caz.

Astfel, in 23 aprilie, instanta de la Judecatoria Sectorului 5 a condamnat societatea Euroconstruct Trading 98 SRL la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 100.000 de lei, pentru ucidere din culpa in varianta agravata, in urma accidentului din 27 iunie 2011.

Prin aceeasi decizie, instanta a interzis societatii Euroconstruct Trading 98 sa mai participe licitatii publice.

"In temeiul art.138 C. pen., rap. la art.12 din Legea nr.187/2012, cu ref. la art.71 ind.6 C.pen. din 1969, aplica inculpatei pedeapsa complementara constand in interdictia de a participa la procedurile de achizitii publice", se arata in hotararea instantei.

In plus, Euroconstruct Trading 98 a fost obligata sa plateasca daune morale urmasilor persoanei decedate si persoanei care s-a aflat la volanul autoturismului implicat in accident.

Astfel, instanta a dispus ca Euroconstruct sa plateasca daune partilor civile, respectiv: Claudia Georgiana Vutescu - 7.253 de lei daune materiale si 40.000 de euro daune morale; Catalina Maria Vutescu - 3.000 de lei daune materiale si 20.000 de euro daune morale; Elena Ionita - 692,85 lei daune materiale si 40.000 de euro daune morale.

Referitor la decizia magistratilor, Dan Besciu, unul dintre actionarii Euroconstruct a declarat pentru Mediafax ca dupa parerea lui este vorba despre o eroare.

"Cred ca este o eroare. Sa vedem cum a fost motivata acesta decizie, pentru ca motivarea nu a fost inca redactata", a spus Besciu.