Companiile cu capital majoritar de stat din domeniul energetic vor fi obligate sa faca publice anual contractele de sponsorizare si contractele de achizitii care depasesc valoarea de 100.000 de euro (in cazul achizitiilor de servicii), respectiv 500.000 de euro (pentru bunuri si lucrari), potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

De asemenea, conducerea companiilor va trebui sa realizeze o strategie de dezvoltare valabila pentru minimum zece ani. "Vrem ca fiecare societate sa aiba o gandire strategica, pe termen mai lung, care sa depaseasca durata mandatelor actualilor administratori", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Reamintim ca multe dintre companiile de stat din energie (Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Complexul Energetic Oltenia) au acordat de-a lungul timpului sume importante drept sponsorizare pentru diverse echipe sau evenimente sportive, unele dintre aceste contracte facand obiectul unor dosare de coruptie instrumentate de procurori.