Curtea de Conturi a descoperit nereguli mari la Ministerul Economiei, din perioada in care ministru era Varujan Vosganian: Cheltuieli fara baza legala pentru Krivoi Rog sau finantarea ilegala a unor firme pentru participarea la targuri internationale​

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 13 februarie 2015, 14:22 Economie | Companii


Varujan Vosganian
Foto: Hotnews
Curtea de Conturi a scos la iveala mai multe nereguli petrecute in 2013 la Ministerul Economiei, multe dintre ele constand in plati facute fara baza legala.Trebuie precizat ca in 2013, pana la mijlocul lunii octombrie, ministru al economiei a fost Varujan Vosganian, cel care tocmai a fost scapat de senatori de urmarirea penala in cazul "Romgaz-Interagro". Potrivit raportului Curtii de Conturi pe 2013, una dintre nereguli este efectuarea repetata a unor plati pentru finantarea ilegala a unor firme in vederea participarii lor la o serie de targuri internationale. O alta neregula este efectuarea unor plati de peste 38 milioane de lei in industria de aparare, fara a avea la baza documente care sa certifice utilizarea lor. De asemenea, au fost efectuate o serie de plati ilegale catre Conversmin. Dupa Varujan Vosganian, ministru a fost Andrei Gerea.

 • Cazul Krivoi Rog

In domeniul politicilor industriale, fara a se efectua o fundamentare a necesarului de fonduri de la bugetul de stat, pe elemente de cost si pe activitatile prevazute in HG nr. 643/1999, au fost alocate credite bugetare pentru cheltuieli efectuate de antreprenorii romani pe perioada de sistare a lucrarilor de constructii-montaj la Combinatul minier de imbogatire a minereurilor acide cu continut de fier de la Krivoi Rog - Ucraina, in baza conventiilor incheiate.

De asemenea, au fost efectuate plati, in suma de 17 mii lei (servicii juridice si servicii de natura financiar-contabila), pentru cheltuieli fara baza legala, respectiv pentru cheltuieli neprevazute prin Conventia nr. 83/2013 incheiata cu SC Arcif SA a se efectua pentru Krivoi Rog - Ucraina.

Reamintim ca in martie 2013, Varujan Vosganian spunea ca exista sansa solutionarii problemei investitiei romanesti in combinatul de la Krivoi Rog. Cateva luni mai tarziu, pe 13 iunie, Guvernul a aprobat un memorandum pentru reluarea negocierilor cu partea ucraineana in vederea recuperarii cheltuielilor efectuate de Romania in cadrul participarii la construirea Combinatului Minier de Imbogatire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog. Constructia combinatului KGOKOR a fost inceputa de catre Uniunea Sovietica in 1983, insa dupa destramarea blocului sovietic Ucraina a intrat in posesia a 56,4% din actiuni, Romania detine 28%, iar Slovacia 15,6%. Lucrarile la constructia combinatului s-au oprit in 1996. Sumele investite de partea romana se ridica la aproximativ 800 de milioane de dolari.

 • Subventionarea unor firme care nu aveau ce cauta la targuri internationale

Curtea de Conturi a constatat ca au fost efectuate cheltuieli fara baza legala, prin acordarea de ajutoare de minimis, in suma de 170 mii lei, pentru entitati ce nu indeplineau conditiile legale de participare la targuri si misiuni economice internationale, cu finantare de la bugetul de stat.

Pentru participarea la targul international Biofach Baltimore, SUA, desfaurat in perioada 26-28.09.2013, s-a acordat un ajutor de minimis, in suma de 31 mii lei, pentru participarea la eveniment a unei societati cu capital privat, in conditiile in care aceasta nu avea prevazut in obiectul de activitate: operatiuni de export si, prin urmare, nu avea un nomenclator propriu de export si un produs care sa fie de conceptie si/sau marca proprie.

Pentru participarea la targul international "Barcelona Bridal Week/Novia Espana Pasarela Gaudi", de la Barcelona, desfasurat in perioada 03-05.05.2013, s-a acordat un ajutor de minimis, in suma de 56 mii lei, pentru participarea la eveniment a 2 societati cu capital privat in conditiile in care, aceste entitati comercializeaza produse sub aceeasi marca/brand, au sediul social la aceeasi adresa si au aceiasi asociati.

Pentru participarea la targul international "Fashion Industry"
, de la Sankt Petersburg, Federatia Rusa, desfasurat in perioada 14-17.03.2013, s-a acordat un ajutor de minimis, in suma de 53 mii lei, pentru participarea la eveniment, in conditiile in care aceasta entitate nu avea inregistrate la Registrul Comertului activitati pe profilul targului. De asemenea, a mai fost decontata si suma de 22 mii lei pentru inchirierea si constructia unui stand in suprafata de 18 mp la Targul International "Fashion Industry", de la Sankt Petersburg - Federatia Rusa, suplimentar fata de numarul de agenti economici selectati pentru a participa la acest eveniment expozitional (14 firme).

Pentru participarea la misiunea economica in Kazahstan de la Almata, desfasurata in perioada 13-18.04.2013, s-a acordat un ajutor de minimis in suma de 30 mii lei, pentru participarea la eveniment a unei societati cu capital privat, in conditiile in care aceasta entitate nu avea inregistrate la Registrul Comertului, activitati pe profilul targului, iar produsele ce urmau a fi exportate sub marca Jai Dam nu sunt de conceptie si/sau marca proprie.
 
De asemenea, nu au fost respectate cerintele stabilite prin Caietele de sarcini de catre societatea organizatoare. In conformitate cu prevederile art. 2 din Anexa la HG nr. 296/2007, selectarea societatilor organizatoare de targuri si expozitii internationale se efectueaza pe baza Caietelor de sarcini, elaborate de MECMA. Societatea organizatoare, in baza contractelor incheiate cu Ministerul Economiei, fara a tine seama de cerintele caietelor de sarcini (anexe la contracte), pentru realizarea serviciilor contractate, a subcontractat servicii in valoare de 789 mii lei, unor societati cu capital privat care aveau un asociat comun. Prin aceste societati a achizitionat servicii (de transport rutier, de amenajare/dezafectare stand, de publicitate) in subcontractare, la preturi supraevaluate, in conditiile in care, aceleasi servicii au fost achizitionate de aceiasi societate de la acelasi furnizor, in acelasi an la preturi mult mai mici. In aceste conditii au fost efectuate plati in suma de 196 mii lei.

Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca au mai fost facute plati de 125 mii lei, pentru servicii achizitionate la preturi mai mari decat cele contractate, prin decontarea sumei de 132 mii lei pentru "amenajare standuri" (manechine, capete stilizate, steamere etc) la targul international "TRANOI", de la Paris, Franta, in conditiile in care in devizul-oferta care a stat la baza atribuirii contractului pentru acest serviciu a fost prevazuta suma de 7 mii lei.

De asemenea, au fost efectuate cheltuieli nelegale de 45 mii lei, reprezentand servicii efectuate pentru participanti care nu indeplinesc conditiile de eligibilitate, precum si pentru firme care nu au participat la evenimentele expozitionale, contrar prevederilor Legii nr. 500/2002, Legii contabilitatii nr. 82/1991, OG nr. 119/199 9, HG nr. 296/2007 si OMFP nr. 522/2003. A fost decontata suma de 23 mii lei pentru Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania la Targul International "Salone Internazionale del Mobile", de la Milano - Italia, in conditiile in care aceasta entitate nu indeplinea conditiile de participare, in sensul ca nu era inregistrata ca societate comerciala conform Legii nr. 31/1990.

De asemenea, au fost efectuate plati de 56 mii lei prin decontarea dubla a unor servicii, respectiv pentru servicii aferente participarii agentilor economici la Targul nternational "POWER-GEN MIDDLE EAST"- Doha - Qatar, o data catre societatea organizatoare si o data catre subcontractanti, in baza contractele incheiate de organizator.

Ministerul Economiei a contestat deciziile Curtii de Conturi prvind stabilirea certa a prejudiciilor si recuperarea lor.


 • Plati catre industria de aparare fara documente
La Ministerul Economiei au mai fost descoperite si alte nereguli. Au fost efectuate plati de 38,2 milioane de lei, catre operatorii economici din industria de aparare, fara a avea la baza documente care sa certifice utilizarea lor in scopul pentru care s-au aprobat creditele bugetare. De asemenea, in domeniul industriei de apărare, fără a se efectua o fundamentare pentru fiecare operator economic, privind acoperirea drepturilor salariale şi a contribuţiilor de asigurări sociale datorate, au fost alocate credite bugetare de 38,5 milioane lei lei.In plus, nu s-a exercitat controlul asupra activitatii de conservare a bunurilor.

In plus, nu au fost respectate prevederile legale  evidentierea actiunilor, ca aport al statului roman, in capitalul social al unor societati/companii nationale. Ministerul Economiei, la data de 31.12.2013, avea evidentiate in contabilitate actiuni (titluri de participare) ca aport al statului roman la capitalul social al unor societati comerciale, societati/companii nationale, in valoare de 17,1 miliarde lei lei, din care: actiuni in valoare de 1,2 miliarde lei la entitati la care nu mai are calitatea de actionar, respectiv la Fondul Roman de Contragarantare SA si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii SA, avand in vedere ca la aceste entitati calitatea de actionar este detinuta de Ministerul Finantelor, in temeiul art. 20 din Legea nr. 71/ 2013.

 • Plati ilegale catre Conversmin

Au fost efectuate plati nedatorate, în suma estimata la 14,7 milioane lei, din fonduri publice alocate de la bugetul de stat, pentru lucrari de monitorizare post-închidere, angajate de Societatea Comerciala de Conservare si Închidere a Minelor Conversmin SA si decontate la preturi mai mari decât cele contractate, prin acceptarea la plata a facturilor fiscale emise de SC Conversmin SA, având la baza deconturi lunare (întocmite de prestatorii de servicii cu care SC Conversmin SA a încheiat contracte), în care, pentru materiale, cheltuieli de transport si salariile personalului care deserveste statiile de epurare si analiza probelor de laborator, au fost aplicate preturi/tarife mai mari decât cele stabilite în oferta financiara cu care prestatorii au câstigat licitatia organizata de SC Conversmin SA.

De asemenea, au fost efectuate plati nelegale, în suma totala de 1,4 milioane lei, din fonduri publice alocate de la bugetul de stat pentru lucrari executate la alte obiective decât cele miniere pentru care s-au alocat fonduri de la bugetul de stat. Astfel, în perioada 2011-2013, în baza facturilor fiscale emise de SC Conversmin SA, Ministerul Economiei a decontat lucrari executate pentru reabilitarea cladirii Muzeului Aurului Brad (aflata în patrimoniul operatorului minier-CN Minvest SA), în conditiile în care prin HG nr. 1008/2006 a fost aprobata închiderea definitiva si monitorizarea factorilor de mediu post-închidere, pentru mina Barza.

Au mai fost decontate din fonduri publice alocate de la bugetul de stat lucrari de închidere si ecologizare, în suma de 305 mii lei, din care: 105 mii lei, în baza contractelor încheiate de minister si 200 mii lei în baza contractelor încheiate de Conversmin SA, prin acceptarea ofertelor si a situatiilor de lucrari întocmite de constructori, într-o alta structura decât structura devizului-cadru prevazuta de lege pentru lucrari finantate din fonduri publice, în sensul ca în devizele ofert si în situatiile de lucrari, la capitolul intitulat "Articole preliminare" au fost incluse dotari si cheltuieli pentru dirigentia de santier (constând în: asigurarea de birouri, întretinerea birourilor, dezafectarea birourilor, furnizarea unei camere foto, asigurarea supravegherii birourilor si echipamentelor de protectie si masurare, cheltuieli pentru întretinerea si functionarea a doua autovehicule, contravaloarea convorbirilor telefonice etc.). Aceste cheltuieli nu erau necesare constructorului pentru crearea conditiilor de desfasurare a activitatii de constructii, în fapt SC Conversmin SA realizând o dotare a constructorului cu mijloace fixe (birouri, calculatoare, camere foto, autoturisme pe culori), din sume alocate de la bugetul de stat, care la finalizarea lucrarilor român în patrimoniul constructorului, nefiind predate autoritatii contractante.

Curtea de Conturi spune ca pentru anul 2013 a formultat o opinie adversa, tinand cont de natura abaterilor si a erorilor, de contextul in care s-au produs acestea, precum si de valoarea totala a abaterilor identificate care depaseste pragul de semnificatie stabilit.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12382 vizualizari

 • +34 (40 voturi)    
  noroc cu asiduitatea impricinatului (Vineri, 13 februarie 2015, 14:19)

  codo [utilizator]

  Intr-o zi tot iese numarul de voturi la Senat.
  • +30 (36 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 13 februarie 2015, 14:44)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui codo

   • +16 (22 voturi)    
    SA II CONFISCAM PATRIMONIUL ARMEANULUI (Vineri, 13 februarie 2015, 18:37)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

    ce ne mai jucam atat..a bagat man ain borcanul cu miere ?
 • +17 (23 voturi)    
  pai cum asa (Vineri, 13 februarie 2015, 14:29)

  Captain Obvious [utilizator]

  "ce suntem la Fratii Jderi ?"
 • +38 (46 voturi)    
  HN n-aveti inima ? (Vineri, 13 februarie 2015, 14:31)

  lute_ipse [utilizator]

  vreti sa planga iar vosganian ?
  • +10 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 februarie 2015, 20:11)

   [anonim] i-a raspuns lui lute_ipse

 • +28 (34 voturi)    
  Imunitatea parlamentara vs democratie (Vineri, 13 februarie 2015, 14:45)

  Redactia HotNews [utilizator]

  Cu alte cuvinte, parlamentarii Romaniei urineaza pe democratia Romaniei.
 • +23 (31 voturi)    
  varu jean (Vineri, 13 februarie 2015, 14:52)

  amycus [utilizator]

  n-am crezut cand mi s-a zis,
  ca-s armean de minimis

  oricat ma tangui si ma rog,
  politic sunt un... krivoi rog
 • +29 (37 voturi)    
  lacrimi... (Vineri, 13 februarie 2015, 14:58)

  dmg [anonim]

  fara demnitate fara barbatie!Rusine!!In comparatie cu Udrea,Vosganian e o cirpa!Ce exemplu da cetatenilor de rind daca un parlamentar nu are incedere in justitie!!???Sa avem noi incredere???
 • +25 (33 voturi)    
  Spagasian la brutarie!!! (Vineri, 13 februarie 2015, 15:12)

  Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

  O sa aiba acolo o inspiratieeee!!!!
 • +21 (31 voturi)    
  O greata imensa ! Nu lasati copiii in fata tv !!! (Vineri, 13 februarie 2015, 15:14)

  deval [utilizator]

  Cred ca e mai periculos decat orice altceva ar putea vedea pe ecrane.
  Cand o sa sara puroiul si din guvernarea tariceanu ...Probabil ca are multe motive sa jeleasca acest personj care pare ca e chiar Catavencu+Farfuridi+Trahanache reincarcat
 • -5 (19 voturi)    
  Jenant, alesilor ! (Vineri, 13 februarie 2015, 15:51)

  carcuboi [anonim]

  Aceasta actiune a senatorilor ma determina sa nu mai merg de azi inainte la vre-un vot ! SALUTARE STIMABILILOR !
  • +14 (16 voturi)    
   cu cat mergem mai multi la vot (Vineri, 13 februarie 2015, 17:11)

   lute_ipse [utilizator] i-a raspuns lui carcuboi

   cu atat scade puterea spagilor electorale
   • +11 (17 voturi)    
    papagalu plangacios (Vineri, 13 februarie 2015, 18:47)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui lute_ipse

    cred ca el a dat shpaga sa fie votat..noroc ca nu a ajuns comisar UE ca ne faceam de basm cu asta
  • +5 (7 voturi)    
   NU ! Exact asta trebuie sa ne determine sa votam ! (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 10:41)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui carcuboi

   Nu am avut decat o batalie, razboul e mult mai lung! Sincer de fapt numai diaspora a luptat daca a stat si 8-9 ore la cozi .A fost ca la Plevna.S-au inbolnavit, au cheltuit bani pe transport, au stat in ploaie flamanzi. ..."Ei" asta isi doresc , sa stam la "locurile noastre" , pe cei pe care nu-i conving sa voteze ceva anume, ii prelucreaza prin tembeliziuni cu sloganuri : "aceeasi mizerie", "toti fura" , "iese cine trebuie", "flacara violet"....Daca si dupa 16 noiembrie acceptati sa fiti declarat invins (pentru copiii dvs, pentru constiinta dvs,pentru tinerii omorati la sala Dalles) prin neparticipare, mai ganditi-va sau faceti-o in tacere ca altfel o sa cred ca sunteti unul dintre acei activisti ....Batalia pentru democratie (dupa 50 de comunism) e acuta pentru fiecare dintre noi -daca 50+25 de ani am dormit-ca nu se poate schimba Romania daca nu ne schimbam fiecare dintre noi si altfel decat in mod natural...
  • +3 (5 voturi)    
   solutie. (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 11:09)

   ilidia [anonim] i-a raspuns lui carcuboi

   Nu asta e solutia. Absenteismul la vot avantajeaza Partidele "disciplinate", gen PSD. Orice vot lipsa mareste procentajul acestora.
 • +10 (18 voturi)    
  Curtea de Conturi a Romaniei descopera de ani .. (Vineri, 13 februarie 2015, 16:01)

  lili [anonim]

  Tot felul de nereguli, subventionari ilegale, bania aruncati in stanga si-n dreapta, pe care nu-i mai recupereaza niciodata statul roman si totusi de azi de zile NIMENI NU face nimic cu aceste Rapoarte!
  Nimeni!
  Dar ei le fac, la CC a Romaniei pe salarii uriase lucreaza clientela de TOP, ca la ASF!!
  • +3 (3 voturi)    
   Te contrazici (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 7:30)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Pai daca fac rapoarte e bine. Nu de asta sunt platiti? Nu-si fac datoria altii. Cei care trebuie sa deschida procesele. Indivizii de prin ministere sau in cel mai rau caz - legile sunt de 2 bani, si nu permit o "automatizare" a procesului: porcarie - judecata. Dobitocii de "manageri" ar trebui judecati in regim de urgenta in tribunale comerciale si sub anumite valori sa le fie doar confiscate averile lor si urmasilor pana se recupereaza prejudiciul.
 • +16 (22 voturi)    
  VarulJean-i GOZganian penal (Vineri, 13 februarie 2015, 16:17)

  Plagarus [utilizator]

  România a investit in CIM KRIVOI ROG peste 1,2 miliarde de dolari.Nemaidorind sa piarda bani si energie in acest proiect, nemtii si bulgarii si-au asumat pierderea si s-au retras. Mostenitori alaturi de ucraineni si de slovaci, romanii s-au incapatanat sa continue participarea la constructia combinatului, desi proiectul era suspendat.
  In Cuba Romania a investit enorm. De la armament la tractoare sau camioane. Pe vremuri primeam tutun sau zahar cubanez. Acum, nu mai primim nimic. O datorie care depaseste un miliar de dolari. Unul dintre cele mai importante obiective facute de romani acolo este uzina de crom-nichel Las Camariocas
  Cubanezii au inghetat relatiile cu noi si, desi recunosc datoria istorica, incearca s-o uite.
  In 1990 datoria Siriei se ridica la o suta de milioane de dolari.
  Egiptul ne datora in 1989, 470 de milioane de dolari. Acum datoria a disparut................in conturi elvetiene SPHINX !........SAMD
  • -5 (15 voturi)    
   Si asta e ...vina lui Vosganian?! (Vineri, 13 februarie 2015, 17:12)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Pai, ce, depindea de el daca ramaneam sau nu in acest proiect? el l-a inceput?
   • +1 (5 voturi)    
    Nu ai inteles ! (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 10:08)

    Vali Cel Batran [utilizator] i-a raspuns lui dbdb

    El s-a incapatanat sa continue finantare inclusiv in anul 2013, pe cand lucrarile la acel combinat erau sistate din 1996. Cred ca dupa 17 ani de la sistare doar caiini vagabonzi mai umblau pe acolo. Si atunci nu e normal sa te intrebi: Unde si pentru ce s-au mai alocat bani ? Si iti dai seama ca nu s-a trezit asa tam-nisam Vosganian sa dea bani taman in 2013 ci el a continuat o practica care s-a intins dea-lungul tuturor acelor 17 ani. Deci banii ori au fost insusiti de anumite personae ori erau bani pentru pusculita partidului. Ma gandesc totusi ca poate au platit ceva paznici, mai stii?
    • -1 (3 voturi)    
     Ai imbatranit degeaba! (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 17:04)

     dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Vali Cel Batran

     Nu se continua finantarea ca decidea Vosganian sau nu, este investitie de stat intr-o intreprindere si decizia de continuare a investitiei nu-i apartinea lui Vosganian.
  • +2 (4 voturi)    
   CIM Krivoi Rog (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 14:49)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

   Nemtii s-au retras dar nu au pierdut niciun ban, investitia lor a intrat lin balanta negocierilor legate de retragerea armatei rusilor din Germania de est. Cota de participare a Bulgariei la Krivoi Rog este de sub 2%, au livrat si ei niste electrocare, motostivuitoare, n-au avut niciodata mai mult de 3 oameni detasati acolo, Romania are aproape 30%, am construit acolo fabrica de peletizare,Slovacia cca 20%, au construit fabrica de , nu compara merele cu perele
 • +13 (19 voturi)    
  Mai devreme sau mai tarziu (Vineri, 13 februarie 2015, 16:27)

  gigifisiune [utilizator]

  tot infunda si asta puscaria
 • +15 (21 voturi)    
  Incompetent sau corupt? (Vineri, 13 februarie 2015, 16:29)

  Vlad [anonim]

  Si raspunsul este "da!".
 • +10 (14 voturi)    
  Tnx Dottore pentru ca ai facut posibil (Vineri, 13 februarie 2015, 17:14)

  Fu Leng [utilizator]

  sa nu fie posibil ca Marii Borfashi sa fie urmariti penal. Voi si dreptatea/justitia voastra de mafioti si criminali.
 • +8 (14 voturi)    
  hmmm dovezi dupa cererea de ridicare a imunitatii? (Vineri, 13 februarie 2015, 17:46)

  liviu_ [utilizator]

  if that's the case... then... o cerere noua! si daca mai gasiti dovezi sa le pastrati... poate daca primesc o cerere pe saptamana o sa se prinda ca trebuie sa aprobe urmarirea penala...
 • +6 (12 voturi)    
  in principiu !!! (Vineri, 13 februarie 2015, 19:47)

  astronaut [utilizator]

  daca te pricepi la poezii, pian etc , nu-i musai sa te pricepi si la economie -finante dar un lucru este clar ,daca cumperi scump si vinzi ieftin , (dle Vosga), dai in faliment , dar este usor sa fii sef pe BANII ALTUIA (statului) nu-i asa dle Vosganian ???
  • -1 (3 voturi)    
   Vosganian are studii economice (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 17:10)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui astronaut

   si e licentiat si in matematica. Asa ca, in principiu, ai spus o prostie!
 • +15 (23 voturi)    
  Unde-i Tapalaga? (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 5:21)

  CipriCiprian1309940547368 [anonim]

  Cand a fost vorba de udrea, ne dadea lectii cand si cum a gresit udrea, dar unde e cand e vorba de vosganian?
  Pe udrea si ultimul puleu a sarit sa se dea viteaz, dar acum de ce nu se vac dezbateri televizate dedicate lui vosganian, asa cum a fost in cazul lui udrea? Sau strans la iRealitatea o turma de asa-numiti jurnalisti sa dezbata cazul lui udrea. Dar unde-s acuma acestia?
  Mi-e scarba de toata presa din romania.
  • 0 (2 voturi)    
   presa (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 9:47)

   nimrod [utilizator] i-a raspuns lui CipriCiprian1309940547368

   :) Complexa, dupa cum se vede, situatia actuala depaseste capacitatea de analiza a blondelor din mass-media si mai e si telefonul ala care nu mai vine, sa spuna pe cine... Cu EU a fost mult mai simplu, fiindca era pe cale sa-i dea in gat pe toti. De unde si unitatea, ca in Parlament.
  • +3 (5 voturi)    
   Si ong-ul cumpanasu de exemplu ? (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 11:03)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui CipriCiprian1309940547368

   care a functionat continuu dupa "deschiderea la coldea" in studiouei tv sau la telefon +o gramada de alti activisti care puteau sa-si manifeste indoiala fata de acuzatie dar sa ceara anchetarea de catre sectia militara a DNA si nu sa invoce faptul ca punerea in discutie a acestuia ne vulnerabilizeaza, ca uite Ucraina exact asa cum inainte de '89 ni se sugera ca daca nu suntem cuminti "intra rusii peste noi " . De fapt a fost ridicat la rangul de dumnezeu cu argumentul :" Crede si nu cerceta !". Americanii au recunoscut ca au aplicat tortura (fortati de evidente, jurnalisti etc) dupa atentat. Asta le-a afectat imaginea, sistemele de securitate etc dar mecanismele democratice s-au verificat ca fiind valide !
 • +2 (4 voturi)    
  Sarlatanul cu chip de mironosita! (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 6:34)

  hotnewsfil [utilizator]

  Unii scriitori de romane de succes s-au dovedit a avea o sumedenie de defecte morale mari : sarlatani, farisei, diversionisti, profitori, extrem de cupizi si de lipsiti de caracter, ingrati, neloiali, etc., toate sub o masca de mironosita pioasa.
  Un astfel de personaj cu doua fete total diferite una de alta este Vozganian.
  Sunt unii scriitori de succes la care discrepanta dintre cele doua fete este si mai greu de imaginat. Astfel, un sriitor de romane de mare succes la publicul larg, in special la femei (fiind foarte chipes, instruit, amabil, curtenitor, manierat, mareu zambitor) - un austriac -, scria romane rapid, fiind foarte talentat. Era cautat si invitat peste tot, prezenta lui era binefacatoare pentru ceilalti invitati.
  Asta, pana s-a raspandit zvonul ca ar fi, totodata, violator si criminal in serie (omora victimele pe care le violase). Cea mai mare parte a populatiei era contrariata si revoltata de acest zvon, il considerau o calomnie ordinara, inventata de unii care il invidiau pe preferatul lor.
  Politia s-a sesizat si a facut un plan de prindere in flagrant ca sa-l aresteze.
  Stralucitul sriitor de romane a fost informat de o admiratoare indragostita de el. A fugit imedat in California. Acolo, a parcurs statul in lung si lat, continuad sa violeze si sa ucida.
  Era deosebit de inteligent si de abil, astfel ca nu i-a fost usor politiei americane sa-l prinda si sa il trimita in Austria, unde a fost judecat rapid si condamnat la ani grei de puscarie.
  Fanii criminalului (mai ales doamnele) continuau sa il adore pe criminal si sa sustina ca i se face o inadmisibila nedreptate. Unele doamne il vizitau regulat la inchisoare si il presau sa scrie iin continuare romane de succes.
  Trebue sa recunoastem : Vozganian 'al nostru' este 'relativ acceptabil' : scriitor talentat de romane si doar sarlatan.
 • +2 (4 voturi)    
  la zdup cu diletantul moscat ..... (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 7:08)

  TRABI [anonim]

  Domnule IOHANNIS ,
  Imediat interventie si cerere catre cloaca de hoti din parlament sa se respecte cererile DNA pentru ca derbedeul acesta a facilitat la un loc cu altii tot felul de vandali ai tarii aducerea Romaniei in situatia de fata.
  Copilul meu nu gaseste de lucru spre exemplu , iar acest moscat face ce vrea cu viata noastra si a tarii .
  Domnule Iohannis , aveti grija ca hotia continua pe fata .
  Promisiunea era " Lege nu hotie "
  La zdup cu scamatorii de un leu ... !
  Avem specialisti in finante la greu si nu-i vor nimeni pentru ca sunt cunoscatori profesionisti si corecti .
 • +2 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 7:32)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  " E ceva putred in ... Danemarca "... (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 8:43)

  Observatore [utilizator]

  .... " da' asta-i cam de multisor poveste "... .
 • -2 (6 voturi)    
  Din ce in ce mai dubios (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 9:37)

  munuc [utilizator]

  Intr-un context mai larg in care se discuta de spagi de ZECI DE MILIOANE DE EURO sa incriminezi un fost ministru pentru niste sume de 17, 7, 45, 56 mii lei (sumele sunt din materialul de mai sus) e ca si cand i-ai da un certificat de cinste si onestitate. Ma tot intreb care e vina REALA a acestui om. Pe cine naiba a suparat atat de tare?
  • +1 (3 voturi)    
   eee, sunt mai multi! dar luand in calcul ca (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 17:06)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui munuc

   bulgarele cu stenogramele si isteria idioata au pornit de la evz., as spune ca tot de la Basescu i se trage si acum. Traim-vedem.
 • +2 (6 voturi)    
  abjectul plangacios vosganian (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 10:55)

  yellowdog [utilizator]

  fura, fura si cand e prins plange...eu muncesc si platesc taxe acestui stat

  dumnezei pe pamant acesti alesi, nu dau socoteala nimanui
 • +2 (4 voturi)    
  Nereguli! (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 13:15)

  Supravietuitorul [anonim]

  Neregulile sunt mult mai mari! Mai sapati!
 • +4 (4 voturi)    
  Curtea de Conturi (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 15:42)

  Liviu Stoian [anonim]

  Curtea de Conturi trebuie transformata in instanta independenta si alaturi de ea trebuie infiintat un parchet specializat in cercetarea infractiunilor impotriva patrimoniului de stat. Cat timp Curtea de Conturi va face in continuare doar rapoarte cu care sa se stearga pe maini oamenii puterii, statul va continua sa fie devalizat.
 • +1 (1 vot)    
  surprinzator.... (Luni, 16 februarie 2015, 18:49)

  TRABI [utilizator]

  Surprinzator vad ca sunt minusuri la vot pentru comentarii la greu ...
  Stau si ma intreb , cati la % din populatia tarii a trait si traieste bine din hotie , furt si colaborare cu politicienii care nu au alta tinta de cat sustragerea banilor publici ... adica le lig mainile si picioarele , aservire istorica....
  Vai de capul nostru ....o sa dureze inca putin pana o sa-i punem in dreptul a ceea ce au facut ...
  Apropo ....: muflonu' asta de neincornorat , cine drack il tot apara si pentru ce ...?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by