Paravion, una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania, sustinuta de fondul de investitii GED Capital, si-a extins business-ul pe piata din Turcia, in urma achizitiei Bavul.com, anunta compania Bavul.com a fost detinut anterior de Turkcell, cel mai mare operator telecom turc.

Paravion a achizitionat recent operatorul online de turism Bavul.com, controlat de gigantul Turkcell, liderul pietei telecom din Turcia de mai bine de 10 ani, cu peste 35 de milioane de utilizatori. Bavul.com a fost fondat de Turkcell in octombrie 2011 si s-a dezvoltat cu succes in Turcia in ultimii trei ani. Turkcell a sustinut puternic cresterea Bavul.com, tradusa astazi intr-o baza de clienti care include peste 300.000 de utilizatori turci. Paravion isi va derula activitatile din Turcia sub brandul Bavul.com, deja bine cunoscut si apreciat pe piata turca de online travel.

Paravion a inceput sa se extinda la nivel international de la inceputul lui 2013, cu o prezenta tot mai crescuta in Bulgaria si Cipru, insa Turcia este o tara foarte importanta pentru Paravion, avand in vedere marimea si potentialul urias al pietei de travel.

"In 2014, extinderea regionala a Paravion a generat o crestere a business-ului online de peste 60%. Dupa achizitia Bavul.com, Paravion vizeaza vanzari online de peste 40 de milioane de euro pentru intreg anul 2015, cu un ritm de crestere mai mare fata de cel din 2014. In plus, brandul Bavul.com ne-ar putea ajuta sa intram foarte curand pe alte piete vecine cu Turcia, iar brand-ul Paravion va fi folosit in Europa Centrala, de Est si de Vest", afirma Juan Antonio Carrasco Ferrer, CEO Paravion.

Paravion este sustinut din 2010 de fondul privat de investitii GED. Fondat in 1996, GED este unul din investitorii privati veterani cu prezenta in Romania. De la inceputuri, a strans fonduri in valoare totala de 500 milioane de euro, iar in prezent gestioneaza patru fonduri in Pensinsula Iberica si Europa de Sud-Est, cu un portofoliu de 23 de companii.