Regiotrans a anuntat ca isi suspenda activitatea de transport feroviar de calatori incepand de marti, 17 martie, pana la o data care va fi anuntata "in timp util", potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

"Va informam faptul ca urmare adresei nr. 2120/294/16.03.2015 emisa de A.S.F.R. (Autoritatea de siguranta feroviara), REGIOTRANS SRL este obligata sa intrerupa activitatea de transport feroviar de calatori, incepand cu data de 17.03.2015 si pana la o data pe care o vom comunica in timp util.

Va asiguram ca intreprindem toate diligentele necesare in vederea inlaturarii acestui inconvenient.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat", se arata in comunicatul semnat "conducerea SC Regiotrans SRL".

Potrivit Digi24.ro, Autoritatea Feroviara a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile acestei companii. Regiotrans si-a pierdut certificatul de siguranta dupa ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive si vagoane.

Controalele au avut loc in ultimele doua saptamani. In aceste conditii, compania are doua variante: sa ceara un nou certificat de siguranta si sa scoata automotoarele cu probleme din circulatie sau sa repare problemele si sa ceara apoi un nou certificat de siguranta.

Reamintim ca omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans si era anchetat intr-un dosar de coruptie, s-a sinucis la sfarsitul lunii februarie.

Acesta a lucrat la CFR Brasov in anii '90, perioada in care a fost avansat sef de gara la CFR Brasov Triaj si apoi la CFR Calatori Brasov.

In anul 2000, Costel Comana a decis sa-si dea demisia de la CFR si sa-si deschida propria afacere, tot in domeniul feroviar, alaturi de Iorgu Ganea, care detinea o sala de jocuri in Gara Brasov, acesta din urma fiind in prezent arestat intr-un dosar de coruptie, transmite corespondentul Mediafax.

Dupa zece ani de cand si-a deschis firma Regiotrans, brasoveanul a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, fiind inclus in Top 500 al revistei Forbes in 2011, avand o avere estimata la 30 - 32 de milioane de euro.

Costel Comana era cercetat in dosarul in care oficiali din Ministerul Transporturilor si din CFR sunt suspectati de luare de mita pentru favorizarea unor firme la licitatii.

In acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea si Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, au fost arestati preventiv in 20 februarie.