Compania particulara de transport feroviar Regiotrans reia din 1 aprilie circulatia trenurilor pe o parte dintre rute, a anuntat compania, intr-un comunicat. Din 17 martie trenurile Regiotrans au fost suspendate, dupa ce ASFR. (Autoritatea de siguranta feroviara) a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile acestei companii. Regiotrans nu a primit aprobarea pentru a folosi intregul material rulant, dar spera ca lucrurile sa se rezolve in cursul lunii aprilie. Regiotrans si-a pierdut certificatul de siguranta dupa ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive si vagoane.

Foto:

Iata comunicatul Regiotrans

In data de 30.03.2015 ASFR a emis certificatul de siguranta - partea B numarul de identificare UE RO 1220150017 pentru SC Regiotrans SRL. Astfel incepand cu data de 01.04.2015 SC Regiotrans SRL va relua circulatia trenurilor pe urmatoarele rute de circulatie, dupa un mers ce va fi adus la cunostiinta publicului calator:

Brasov – Bucuresti Nord

Timisoara Nord – Resita Nord

Brad – Ineu –Arad

Timisoara – Lovrin – Nerau

Arad – Valcani

Alba Iulia – Zlatna

Teius - Ludus – Bistrita

Arad – Nadlac

Iasi – Roman

Timisoara Nord - Cruceni

Timisoara Nord – Lovrin – Cenad

Iasi - Dorohoi

Brasov – Sf. Gheorghe – Bretcu

Praid – Blaj

Iasi – Harlau

Dorohoi - Leorda

SC Regiotrans SRL continua demersurile pentru includerea in certificatul de siguranta a intregului material rulant, urmand sa reia circulatia progresiv si pe alte rute in cursul lunii aprilie.

Context

Reamintim ca omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans si era anchetat intr-un dosar de coruptie, s-a sinucis la sfarsitul lunii februarie.

Acesta a lucrat la CFR Brasov in anii '90, perioada in care a fost avansat sef de gara la CFR Brasov Triaj si apoi la CFR Calatori Brasov.

In anul 2000, Costel Comana a decis sa-si dea demisia de la CFR si sa-si deschida propria afacere, tot in domeniul feroviar, alaturi de Iorgu Ganea, care detinea o sala de jocuri in Gara Brasov, acesta din urma fiind in prezent arestat intr-un dosar de coruptie, transmite corespondentul Mediafax.

Dupa zece ani de cand si-a deschis firma Regiotrans, brasoveanul a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, fiind inclus in Top 500 al revistei Forbes in 2011, avand o avere estimata la 30 - 32 de milioane de euro.

Costel Comana era cercetat in dosarul in care oficiali din Ministerul Transporturilor si din CFR sunt suspectati de luare de mita pentru favorizarea unor firme la licitatii.

In acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea si Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, au fost arestati preventiv in 20 februarie.