Filiala romana a grupului elvetian Roche confirma ca face obiectul unei anchete de coruptie
O serie de alte societati farmaceutice sunt vizate, insa autoritatile romanesti din domeniul luptei impotriva coruptiei refuza sa comunice cate societati sunt implicate in dosar, potrivit RTS.
Roche a declarat pentru agentia americana de presa AP ca ea coopereaza deplin si furnizeaza documentele cerute.
Anchetatorii romani au efectuat marti perchezitii in 61 de apartamente si birouri din Bucuresti si din nord-vestul tarii, a anuntat Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Cercetarile se concentreaza asupra unor practici de achizitie si prescriere ale mai multor institutii medicale - si anume plata unor mite sub forma unor vacante gratuite, in schimbul prescrierii anumitor medicamente.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Ca orice act, reteta trebuie sa poarte o semnatura (si o parafa, in cazul acesta particular). E un act medical iar autorul trebuie identificat cat de repede in cazul unei probleme.
Tare ma tem ca tot astia au convins "specialistii" din ministerul sanatatii sa nu negocieze pentru Harvoni (adevaratul tratament "inerferon-free" ). Ai nostri negociaza acum pentru Sofosbuvir, care, pentru nonrespoderii la vechea terapie se asociaza tot cu Interferon iar la pacientii naivi necesita, oricum asociere cu alte medicamente scumpe.
Rusine! Cat cinism ... cat de inuman poti sa fii ca sa-ti bati joc de oameni bolnavi, cel mai adesea mult mai valorosi decat scursurile astea?!
In tara asta, insa singura valoare pare a fi banul, indiferent cum obtinut.
"Instigarea la coruptie" e o practica utilizata la noi (inclusiv ce catre companiile straine) inca de la revolutie si in toate domeniile.
Trist e ca au gasit aici terenul propice: multa ignoranta si dorinta de inavutire rapida. Asta e raul cel mai mare pe care l-a comis comunismul.
Sunt tratamente alternative pe care statul si industria farma nu au interes sa le promoveze pentru ca nu le iese banul de pe spinarea amaratilor de bolnavi!
Daca medicul nu ar prescrie tratament cu interferon, sau cu alte medicamente scumpe, ar urla pacientii ca nu li se da tratament, ca se face economie pe spinarea lor s.a.
Daca un pacient nu vres sa urmeze tratament - cum scria mai sus o persoana care comenta, nu vad de ce si-ar mai face viremia - asa doar din "curiozitate". Are rost sa o faci doar in cazul in care vrei sa te tratezi, altfel e inutil.