Cupru Min SA a reluat o procedura privind valorificarea a 40.000 de tone de concentrat de cupru, prin licitatie internationala deschisa, ce va avea loc la sediul societatii, potrivit unui anunt al companiei. Cupru Min a incercat sa vanda aceasta cantitate si in luna mai, insa licitatia a esuat, existand doua oferte, care au fost descalificate, au spus pentru HotNews.ro reprezentanti ai societatii.

Potrivit noului anunt, data limita de depunere a ofertelor este 29 iunie 2016, ora 11.00, deschiderea ofertelor urmand sa aiba loc pe 29 iunie 2016, ora 12.00. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Nu sunt acceptate oferte alternative. Durata contractului de vanzare-cumparare ar urma sa fie de un an.

Licitatia anterioara a avut loc pe 20 mai 2016.

Cupru Min este o societate aflata in subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, având un numar de 540 de angajati, iar ca obiect de activitate exploatarea si valorificarea in forme specifice, conform legii romane, a resurselor si rezervelor de minereu de cupru din zacamantul Rosia Poieni. Pe piata interna este cel mai mare producator de concentrat de cupru, detinand aproximativ 60% din rezerva de cupru a Romaniei.