Cand am semnat contractul cu Guvernul Romaniei in septembrie, am specificat clar faptul ca intentionam sa solicitam ajutor de stat in conformitate cu regulile europene, pentru investitiile viitoare in intreprindere si in resursele umane. CE a deschis investigatia si am fost intru totul cooperanti pentru a aduce aceasta investigatie la o concluzie satisfacatoare cat mai rapid posibil.

In plus fata de cele 57 de milioane de euro platite statului roman pentru pachetul de 72,4% din Automobile Craiova, Ford va transfera unei noi companii parcele importante de teren care nu sunt necesare pentru productie. Aceeasi oferta va fi facuta pentru toti actionarii minoritari.

La intrebarea : « Stiati ca nu a fost notificata tranzactia la timp ? » reprezentantii Ford au raspuns : « Nu am avut cunostinta de faptul ca a existat o comunicare insuficienta intre autoritatile romane si cele de la Bruxelles. »

La intrebarea « Este posibil sa renuntati la tranzactie inainte ca CE sa ia o decizie ? In ce conditii se poate intampla aceasta ? » reprezentantii Ford au raspuns : « Incadrarea in timp este un factor foarte important pentru noi si lucram cu toate partile implicate pentru ca asigura o finalizare rapida.

La intrebarea « ce se va intampla daca Comisia Europeana decide sa elimine unele parti din contract », reprezentantii Ford au raspuns : « Este prematur sa discutam despre asta, in conditiile in care EC nu a finalizat investigatia ».