Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat la inceputul sedintei de Guvern ca urmeaza o noua runda de negocieri cu administratia si sindicatele de la CFR. Discutiile au urma sa aiba loc la ora 15.00.

Reamintim ca o parte dintre angajatii CFR Infrastructura au declansat un protest spontan miercuri dimineata, incepand cu ora 7:00, graficul de circulatie al trenurilor fiind afectat. Protestul spontan vine dupa ce sindicatele au cerut majorari salariale, iar compania a refuzat. Sindicatele din CFR au cerut majorari salariale de 25%.

Conducerea companiei si federatiile sindicatele reprezentative se afla in negocieri pentru semnatare noului Contractul Colectiv de Munca 2017-2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR SA a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o cresterea a fondului de salarii cu 22,5%, crestere care se va regasi, in urma negocierilor cu partenerii sociali, in salariile angajatilor, sustine compania feroviara.

Intrucat actualul Contract Colectiv de Munca (CCM) expira miercuri, 22 martie, compania a propus incheierea unui Act Aditional pe o perioada de minimum 30 zile si maximum 90 de zile.