Ministerul Turismului vrea sa construiasca de la zero, cu finantare nationala, trei obiective turistice majore: un domeniu schiabil in Muntii Fagaras, un port de agrement la Sulina si un port turistic la Constanta. Obiectivele apar in MasterPlanul de turism, aprobat in ultima sedinta de Guvern. Nu e clar in acest moment care sunt costurile, de unde ar veni banii necesari si care e calendarul proiectelor.

Muntii Fagaras (2016)Foto: AGERPRES

Executiv vrea sa finanteze integral din fonduri publice, nu din fonduri europene, cele trei proiecte calificate "de importanta nationala", potrivit Hotararii de guvern care aproba masterplanul investitiilor in turism.

Documentul nu ofera informatii suplimentare despre cele trei posibile investitii, dar ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat pentru Gandul ca "ar fi 150 de kilometri de schi într-un singur loc, unde zăpada este peste 250 de zile naturală. Nu au mulţi în Europa. E un vis de-al meu personal. Dacă-l văd începând, pur şi simplu să vină un utilaj, cred că sunt deja în al nouălea cer. (...) E un proiect din 1968, acolo trebuia să fie un oraş olimpic, dar n-au fost bani, a fost cutremurul din `77".