In urmatorii cinci ani, holdingul lui Oleg Deripaska, Bazovii Element, intentioneaza sa investeasca circa 250 milioane dolari in modernizarea parcului de avioane al companiei aeriene din Kuban (ALK), parte a holdingului. Potrivit directorului general adjunct al ALK, planurile pentru anul acesta vizeaza achizitionarea a patru avioane pentru distante medii, de productie straina.

Expertii vorbesc despre o inlocuire treptata a aparatelor autohtone AK-42 cu Boeing 737 si Airbus 320. Rezultatele pe anul 2007 au inclus ALK printre primele zece cele mai bune companii aeriene de transport din Rusia.

Surse Bazel au precizat pentru RBK daily ca in 2009 compania va cumpara sase noi avioane, iar in 2010, alte cinci. Sunt avute, de asemenea in vedere, aparatele canadine Bombardier si cele braziliene Embraer Legacy 600.

„Companiile aeriene rusesti se confrunta cu un deficit acut de avioane. Prin urmare, fara modernizarea parcurilor lor, transportatorii autohtoni nu vor putea nici macar visa nu la o iesire in Europa, dar nici macar la comptitivitate pe piata interna”, spune directorul firmei de consulting Infomost, Boris Ribak.