Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va achizitiona 2.250 de tone de motorina Euro 5 de la Rompetrol Downstream pentru a asigura necesarul pana la finalul acestui an, printr-un contract in valoare de circa 10,8 milioane lei (2,36 milioane euro), cu TVA, accize si transport incluse, potrivit datelor Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), scrie News.ro.

Trenuri CFRFoto: CFR

Suma fara TVA se ridica la aproape 9,1 milioane de lei, sub valoarea estimata initial, de 10,57 milioane de lei, care a luat in calcul un cost de 4.700 lei/tona, incluzand acciza si transportul, dar fara TVA.

Cantitatea de motorina cumparata acopera necesarul preconizat pana la 31 decembrie, pentru cele opt Regionale ale CFR, respectiv Bucuresti, Craiova, Timisioara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta.

Compania de transport pe calea ferata ar putea suplimenta contractul cu o cantitate de 1.350 de tone de motorina Euro 5, in cuantum de circa 6,35 milioane de lei (1,4 milioane euro), pentru perioada ianuarie - aprilie 2018.

Valoarea totala a contractului trebuie sa nu depaseasca 16,9 milioane de lei, fara TVA, potrivit CFR, care precizeaza ca suplimentarea se va face in functie de sumele alocate de companie in acest scop.

La licitatia deschisa, CFR a primit doua oferte admisibile, iar atribuirea a fost facuta in functie de pretul cel mai scazut.

Rompetrol Downstream face parte din grupul KMG International, detinut de grupul kazah de stat KazMunayGas.

In Romania, grupul opereaza rafinaria Petromidia Navodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an si cea mai mare unitate de profil, rafinaria Vega Ploiesti, cea mai veche unitate de profil in functiune din 1905, dar si o retea de distributie a carburantilor formata din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si trei statii de imbuteliere GPL si sase depozite.

CFR SA administreaza o retea feroviara de 20.077 km lungime, a saptea ca marime din Europa.

Compania a raportat pentru primul semestru afaceri de circa 486,94 milioane lei, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul a avansat cu 88%, la 230,9 milioane de lei.