Lantul de supermarketuri Sainsbury's lansează primul sau magazin "la liber", in care cumparatorii nu trebuie să stea la coadă la casele de marcat, potrivitBBC.

SupermarketFoto: AGERPRES

În noile magazine, clienții își pot scana produsele cu un smartphone și le pot pune direct în sacoșă. Când au terminat cumpărăturile, plata lor este procesată prin telefon.

Un expert în industrie a afirmat că supermarketurile din Marea Britanie sunt inspirate de la un magazin fără case de marcat, deschis de comerciantul online Amazon din Seattle. "Aceasta a pus capăt imaginației multor supermarketuri aici, nu numai cu Sainsbury, ci și cu Tesco și Co-op, încercând diverse alte modalități", a spus Adam Leyland, editor al revistei industriale The Grocer.

Aplicația SmartShop a lui Sainsbury, adaptată momentan doar pentru iphone iPhone, permite clienților să scaneze conținutul căruciorului lor în timp ce se plimbă printre rafturi, pentru a reduce timpul de așteptare la casă. Aplicația este disponibilă în 68 de magazine, într-unul clienții având posibilitatea să plătească și cu aplicația.