Licitație de peste 310,7 milioane de lei: Spitalul Universitar din București vrea să cumpere materiale sanitare pentru un act medical sigur pentru pacienți

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 15 octombrie 2018, 14:40 Economie | Companii


Spitalul Universitar
Foto: Facebook
 documente
(15 Oct 2018) PDF, 593KB
'Există numeroase cazuri de pacienți care au plecat din spitalele din România cu diverse infecții nosocomiale și nu numai, urmare unui act medical desfășurat în mediu nesteril.", se arată în caietul de sarcini al licitației demarate la sfârșitul lunii trecute de Spitalul Universitar din București (SUUB). Spitalul vrea să încheie un acord-cadru împărțit pe 15 loturi cu diverse materiale sanitare, pentru o perioadă de 4 ani, cu maxim 3 firme, valoarea maxim estimată a acestui acord-cadru fiind de peste 310,7 milioane lei (fără TVA).

 • "În SUUB anual se internează în regim de spitalizare continua peste 55 de mii de bolnavi, peste 60 de mii sunt tratări prin spitalizare de zi, peste 350.000 pacienti/an sunt tratări în UPU și ambulatoriul integrat al spitalului care are Cabinete medicale unde lucrează medici in toate specialitățile medicale și chirurgicale. Pentru toți acești pacienți SUUB are nevoie de materiale sanitare. (..) Obiectivul general al aceste achiziții îl constituie ocrotirea sănătăţii populaţiei prin intermediul unui act medical sigur, steril și asigurarea celor mai bune condiții de tratare pacienților prin utilizarea de materiale sanitare de cea mai buna calitate. Există numerose cazuri de pacienți care au plecat din spitalele din România cu diverse infecții nozocomiale (n.a nosocomiale) și nu numai urmare unui act medical desfășurat în mediu nesteril.", se arată în caietul de sarcini al licitației (vezi documentul atașat)

Achiziționarea materialelor sanitare se va realiza pe loruri, printr-un acord-cadru cu o durată de 48 luni ce va fi încheiat cu maxim 3 operatori economici. Acordul-cadru se incheie pe o perioada de 48 luni. Contractele subsecvente aferente Acordului-Cadru se vor semna lunar în funcție de necesitățile Spitalul Universitar din București (SUUB).

Cele 15 loturi de materiale sanitare ce urmează a fi achiziționate sunt următoarele:
 • Lot I - Ingrijire pacient
 • Lot II - Set anestezie loco-regionala
 • Lot III: Set incalzire pacient si fluide/sange si accesorii
 • Lot IV: Echipament protectie pentru personal si igienizare pacienti
 • Lot V: Sistem de drenaj
 • Lot VI: Sonde
 • Lot VII: Canule, pipe, masti
 • Lot VIII: Materiale sanitare pentru protectie
 • Lot IX: Pansamente postoperator
 • Lot X: Seringi, ace
 • Lot XI: Set interventie medicala
 • Lot XII: Senzori
 • Lot XIII: Catetere
 • Lot XIV: Consumabile medicale
 • Lot XV: Tub dren

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 noiembrie 2018. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

Amintim că în această lună, SUUB a mai demarat o licitație de aproape 60 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a celor 11 săli de operație din Blocul Operator Central, nefuncțional încă din anul 2007, după ce a intrat într-un amplu proces de modernizare și consolidare. Blocul nu este dotat cu aparatura medicală pentru desfășurarea actului anestezico chirurgical, deși este complet renovat și modernizat.

Pentru detalii citește: Licitație de aproape 60 milioane de lei pentru dotarea Blocului Operator Central din Spitalul Universitar București, care este nefuncțional încă din anul 2007

 • Avocatul Poporului s-au autosesizat în cazul concedierii asistentei de la Spitalul Universitar

Asistenta in greva foamei
Foto: Facebook
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o nouă anchetă la Spitalul Universitar de Urgență București în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei acum câteva luni, în legătură cu condițiile din unitatea spitalicească, arată un comunicat de presă.


Mariana Luceanu a confirmat pentru HotNews.ro că joi i-a fost desfăcut contractul de muncă și spune că va ataca decizia în instanță.

Motivul oficial care i s-a comunicat Marianei Luceanu pentru desfacerea contractului de muncă este absența timp de 4 zile de la lucru în luna august, când asistenta a fost în greva foamei, a precizat ea pentru HotNews.ro. 

Avocatul Poporului a reamintit că a efectuat o anchetă, în 23 august 2018, după discuții avute la acea vreme cu asistenții medicali aflați în greva foamei, respectiv Simion Daniel și Luceanu Mariana, care au renunțat la greva foamei, cel puțin până la finalizarea raportului de control al Corpului de Control al Ministrului Sănătății privind neregulile de la Spitalul Universitar.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

993 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by