Autoritatea franceză a aviației civile a confiscat un avion Ryanair Boeing 737 cu 149 pasageri la bord pe aeroportul din Bordeaux, cu câteva minute înainte de plecarea la Londra, scrie CNN.

zbor Ryanair anulatFoto: Captura Facebook

Pasagerii au fost forțați ulterior să debarce și să efectueze un alt zbor spre Londra, cinci ore mai târziu. Autoritățile franceze au descris acțiunea drept "nefericită" și au declarat că a fost găsită până la urmă o soluție.

"Este regretabil faptul că statul a trebuit să întreprindă astfel de acțiuni, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul celor 149 de pasageri aflați la bordul avionului confiscat", au transmis autoritățile într-o declarație.

Litigiul datează din 2008-2009, când administrația locală a oferit subvenții companiei Ryanair pentru a efectua zboruri de la aeroportul Angoulême – care se află la aproximativ două ore nord-est de Bordeaux - la Londra.

Subvențiile, care au fost plătite companiei Transavia ce aparține de Air France-KLM, au fost ulterior considerate ilegale de către Comisia Europeană la Bruxelles, iar Franța a fost obligată să recupereze banii.

Ryanair "a plătit mai puțin decât costurile suplimentare legate de prezența acestora pe aeroportul din Angoulême", a afirmat CE într-o declarație din 2015. "Prin urmare, compania aeriană a beneficiat de un avantaj economic nejustificat, distorsionând concurența pe piața unică.