Facebook a anunțat vineri că va lua măsuri pentru a asigura o mai mare transparență în cazurile de hărțuire sexuală din cadrul companiei, că urmare a anunțurilor recente ale Google privind acest subiect, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Angajații care raportează situații de hărțuire sexuală nu vor mai fi constrânși de "clauză de arbitraj" obligatorie, care le cerea să recurgă la o formă de mediere extrajudiciară și privată, mai degrabă decât la o acțiune în instanța.

"Clauză de arbitraj va fi acum opțională și nu este obligatorie în cazurile de hărțuire sexuală", a declarat unul dintre ofițerii de presă ai grupului pentru AFP.

"Hărțuirea sexuală nu își are locul la Facebook", a adăugat el.

De asemenea, a fost schimbată politică internă a companiei: administratorii sau directorii de un anumit nivel vor fi de acum înainte obligați să notifice departamentul de resurse umane dacă au o relație cu un alt angajat pentru a preveni un eventual abuz.

Aceste anunțuri vin după ce un alt gigant, Google, a promis joi pentru că va elimina obligativitatea clauzelor de arbitraj.

"Trebuie să recunoaștem că nu am făcut întotdeauna lucrurile potrivite în trecut și ne pare rău", a scris șeful gigantului tehnologic Sundar Pichai într-un e-mail adresat angajaților.

"În mod clar trebuie să facem schimbări", a continuat el.

Google a promis să raporteze în mod regulat numărul de cazuri de hărțuire sexuală în cadrul companiei și măsurile disciplinare luate.