Proprietarul National Enquirer a respins vineri acuzațiile de "extorsiune și șantaj" ale directorului executiv Amazon, Jeff Bezos, spunând că articolul său despre o relație extramaritală în care este implicat cel mai bogat om din lume a fost legal și va investiga afirmaţiile sale, relatează Reuters citat de Mediafax.

Jeff Bezos, CEO AmazonFoto: Captura YouTube - SENYUM MANIS

Bezos a acuzat joi compania americană Media Inc. (AMI) că a încercat să-l șantajeze cu amenințarea de a publica "fotografii intime" pe care le-ar fi trimis partenerei sale, cu excepţia cazului în care va declara public că articolul tabloidului american despre el nu a fost motivat politic.

Procuratura americană din Manhattan examinează dacă pretinsa extorsiune a încălcat un acord de neîncepere a urmăririi penale, a spus o persoană familiarizată cu chestiunea, confirmând un raport anterior al Bloomberg News.

AMI a semnat acordul cu procurorii federali anul trecut în legătură cu o plată de 150.000 de dolari pentru un model Playboy, care a afirmat că a avut o aventură cu președintele american Donald Trump. Trump neagă idila.

Acordul poate fi anulat dacă AMI comite vreo infracţiune. În cazul în care acordul este anulat, AMI sau directorii săi ar putea face obiectul urmăririi penale pentru tăinuirea plății și a comportamentului faţă de Bezos, au spus experții juridici.

AMI și CEO-ul său David Pecker au avut legături strânse cu Trump, care l-a atacat pe Bezos, Amazon și ziarul pe care acesta îl deține în mod privat, Washington Post, pe Twitter.

"American Media crede cu hotărîre că a acționat în mod legal în raportul despre povestea domnului Bezos", a anunţat compania într-un comunicat.