Compania Facebook Inc. a anunțat miercuri că va interzice distribuirea de postări care sugerează „naționalismul alb” și separatismul pe platformele pe care le gestionează, în urma criticilor primite în urma atacului armat din Noua Zeelandă, relatează Mediafax citând BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania a anunțat că va bloca „lauda, susținerea și reprezentarea naționalismului alb și al separatismului” pe Facebook și Instagram, începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, gigantul tehnologic a anunțat că își va îmbunătăți metodele de identificare și blocare a materialelor distribuite de grupările teroriste.

Utilizatorii Facebook care caută termeni ofensatori vor fi redirecționați spre o organizație caritabilă care combate extremismul extrem.

Rețeaua socială a fost supusă la o presiune ridicată din partea grupurilor umanitare după ce autorul atacurilor armate din moscheile din Noua Zeelandă a distribuit live incidentul pe Facebook.

Compania a permis până acum conținutul naționalist „alb” deoarece nu l-a perceput drept rasist.

Într-un comunicat publicat miercuri pe blogul oficial, Facebook a transmis că în urma consultațiilor cu „membri ai societăților civile și academice” a ajuns la concluzia că naționalismul alb nu poate fi separat de supremația albă.

În urma atacurilor armate din Noua Zeelandă, mai mulți lideri mondiali au cerut companiilor social media să adopte o poziție mai responsabilă față de materialele extremiste distribuite pe platformele lor.