Producătorii americani de încălțăminte printre care Nike și Under Armor, au cerut luni președintelui american Donald Trump să îi scutească de taxele de 25% pentru bunurile importate din China, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Tariful suplimentar de 25% pe încălțăminte ar fi o catastrofă pentru clienți și pentru companiile noastre, precum și pentru economia americană în ansamblu,“ au transmis reprezentanții a 173 de companii printr-o scrisoare adresată oficialilor americani.

Trump dorește majorarea tarifelor pe importurile chineze de la 10% la 25%, urmând să crească prețurile pentru mii de produse, inclusiv îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier sau electronice

Distribuitorii de încălțăminte și comercianții cu amănuntul din America (FDRA) estimează că majorarea tarifelor ar adăuga anual costuri suplimentare pentru clienți în valoare de 7 miliarde de dolari.

Companiile au menționat că taxele pentru încălțăminte sunt de 11,3% și în unele cazuri ajung până la 67,5%. O majorare a taxei de 25% ar însemna că americanii ar putea plăti un adaos de aproape 100% pentru încălțăminte, se menționează în scrisoare.